X

Moció de censura: el PP retreu a Vox que “regali la victòria parlamentària” a Sánchez

El PSOE diu a Tamames que el president del Govern li ha passat per damunt "com una piconadora" i que el seu discurs és "del passat"

22/03/2023

Moció de censura: el PP retreu a Vox que “regali la victòria parlamentària” a Sánchez

La portaveu parlamentària del Partit Popular, Cuca Gamarra, durant la seva intervenció en la moció de censura al Congrés. / Europa Press

Redacció

“No estam davant una moció de censura a Sánchez, sinó davant el regal d’una victòria parlamentària al president quan la seva derrota social és imparable”, ha afirmat des de la tribuna d’oradors del Congrés dels Diputats la portaveu parlamentària del Partit Popular, Cuca Gamarra, en encetar-se la segona i definitiva jornada de la moció de censura al president del Govern espanyol.

“No votarem a favor d’aquesta moció per respecte als espanyols i tampoc no votarem en contra per respecte a vostè”, ha afegit en al·lusió directa al candidat alternatiu que presenta VOX, Ramón Tamames, i l’abstenció popular davant la iniciativa del partit de la dreta. No obstant això, Gamarra ha assegurat que hi ha molts de motius per reprovar el president espanyol i que la seva presidència està a prop de finalitzar amb una derrota a les urnes.

El PP i el PSOE eren els dos partits que restaven per pronunciar-se. “Senyor Tamames, encara que vostè no ho sàpiga, la història de la seva aventura i atreviment, va acabar ahir dematí quan el president del Govern i la vicepresidenta segona, amb les seves intervencions, li passaren per damunt com una piconadora… Llavors ja va quedar clar que el que vostè venia a defensar, la dreta i l’extrema dreta, era passat”, ha exposat pels socialistes, el seu portaveu Patxi López.

La moció s’ha votat avui en veu alta i finalment el Congrés l’ha rebutjada per 201 vots en contra, 53 vots a favor i 91 abstencions.


La moció de Tamames rep la majoria de crítiques dels grups al Congrés
Sánchez i Abascal acaparen l’inici de la sessió de moció de censura al Congrés

22/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris