X

El president d’Israel demana a Netanyahu que retiri la reforma judicial

Benjamin Netanyahu compareixerà aquest dilluns i s'espera que anunciï la retirada de la llei

27/03/2023

El president d’Israel demana a Netanyahu que retiri la reforma judicial

EFE/ABIR SULTAN

Redacció

El president d’Israel, Isaac Herzog, ha demanat que s’aturi la reforma judicial que impulsa el primer ministre Benjamin Netanyahu. Una reforma que ha dividit el país i que ha provocat fortes protestes ciutadanes i l’anunci de vagues generals en diversos sectors.

Netanyahu va fer cessar anit el ministre de Defensa, Yoav Gallant, que s’havia mostrat crític amb la reforma, fet que ha provocat manifestacions massives a tot el país. Més de 650 mil persones han sortit al carrer per demanar que s’aturi el procés legislatiu, ja que consideren que atempta contra la separació de poders.

El primer ministre israelià ha demanat aquest dilluns als manifestants, “tant de dreta com d’esquerra”, no actuar amb violència en les protestes que es desenvolupen ara mateix a Jerusalem, mentre el país espera la seva intervenció pública en la qual s’espera que anunciï la suspensió temporal de la reforma judicial.

“Faig una crida a tots els manifestants de Jerusalem, tant de dreta com d’esquerra, perquè es comportin amb responsabilitat i no actuïn amb violència. Tots som germans”, ha assenyalat el primer ministre en un comunicat difós pel seu partit Likud.

Un rècord de més de 650.000 israelians van sortir anit als carrers de tot el país i desenes de milers han tornat a sortir avui, quan la Unió General de Treballadors, el principal sindicat d’Israel, ha fet una crida a la vaga general.

27/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris