POLíTICA

El Pressupost del Consell de Menorca per 2022 creix un 10% fins als 118 milions, la xifra més alta de la seva història

El gruix es destina a la consolidació de polítiques socials; reactivació i diversificació econòmica i polítiques mediambientals


El Consell de Menorca gestionarà l’any que ve 118,34 milions d’euros. Són els pressupostos més elevats de la seva història i suposen un increment d’un 9,92%. Un augment que s’assoleix gràcies als estalvis: a la incorporació de 12 milions del romanent. Tot plegat amb l’objectiu de consolidar polítiques socials i estalonar les mediambientals.

Benestar Social és el departament que té major pes: amb un pressupost de 28 milions, dos més que els comptes actuals, suposa quasi una quarta part del total. Per darrere se situa el d’Economia, que creix més d’un 50%, per impulsar la recuperació postpandèmia. La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha exposat que després que el 2021 “es veiés marcat per la crisi social i econòmica originada per la propagació i contagi de la Covid-19, el 2022, sens dubte, encara es veurà afectat per la incidència d’aquesta malaltia pel que esdevé fonamental l’aportació de recursos destinats al reforç del teixit socioeconòmic cap a la recuperació i transformació del nostre model econòmic, que encaixi amb els nostres valors mediambientals i que ens distingeixen com a Reserva de Biosfera, sense oblidar el nostre projecte social responsable en tots els àmbits”.

Per mirar d’aconseguir-ho, es preveuen inversions per import de 40.542.150 euros, un poc més de la meitat de finançament propi del Consell (21.459.1732). Hi destaquen, entre d’altres, el milió d’euros per a programes de comàrqueting que millorin la connectivitat aèria, plans de sostenibilitat turística amb més de cinc milions, dos projectes finançats amb fons europeus per atendre persones amb discapacitat (un a Maó i un altre a Ciutadella) o els 4,7 milions per a carreteres, els dos i mig dels Plans Insular de Cooperació amb els ajuntaments o l’aposta per fomentar l’accés a l’habitatge i la formació en àmbits com les energies renovables, gestió de residus, cicle de l’aigua, tecnologia i atenció social.

Segons l’equip de govern, aquests pressupostos també haurien de servir per a estalonar un canvi de paradigma tant econòmic, com social i mediambiental. Un canvi en el qual hauran de tenir un paper important els fons europeus; motiu pel qual el departament de Presidència també experimenta un increment important del seu pressupost, ja que hi inclou els recursos d’aquests fons i el personal per a poder-los dur a terme.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |