economia

El preu de l’electricitat assoleix aquest dijous un nou rècord històric, gairebé 123 euros per megawatt

Si es compara amb el mes d'agost de l'any passat, el corrent ha augmentat un 165 per cent

Endollar qualsevol aparell elèctric suposa un augment considerable en la factura.“No podem posar el ventilador ni l’aire condicionat perquè no podem pagar la factura”

El preu mitjà diari del corrent elèctric al mercat majorista es dispararà aquest dijous i arribarà a un nou rècord històric, 122,76 euros per megawatt. Al preu a què s’arribarà aquest dijous supera la quantitat màxima que s’havia pagat fins ara per la llum. Es tracta de 117,29 euros per megawatt, quantitat que s’havia assolit dia 13 d’agost passat.

Si es compara amb el preu de fa un any, l’augment del preu mitjà de l’electricitat per aquest dijous suposa un 165 per cent més que el que es pagava l’any passat per aquests dies del mes d’agost, quan el corrent es pagava a 46,35 euros per megawatt.

Durant aquest mes d’agost el “pool” -o mercat majorista de l’electricitat- ha superat tots els rècords que hi havia fin ara. El preu mitjà cada dia ha superat els 100 euros.

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha identificat casos puntuals de comercialitzadores d’electricitat que cobren un 30 per cent més. Segons la CNMC, es tracta de “casos puntuals” que haurien modificat els peatges  elèctrics, amb l’objectiu de facturar quantitats superiors.

L’organisme regulador adverteix a les comercialitzadores que els consumidors haurien de rebre compensacions pels preus modificats que han hagut de pagar durant el període de facturació iniciat dia 1 de juny. La CNMC els alerta que, si no ho fan, podran iniciar-se les actuacions oportunes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Pitiüses han estat les illes més triades de les Balears pel turisme nacional

Segons Logitravel, Eivissa ha tingut un creixement del 14% i Formentera del 7%

Un 30% de locals de restauració han tancat des que va començar la pandèmia

Un d'aquests casos és el d'en Francisco que el dia 30 de novembre abaixarà la persiana del seu local

Algaida i Porreres uneixen forces per potenciar el petit comerç

Els dos municipis faran formacio perquè es millori la presència a internet i xarxes socials

Les claus sobre el projecte d’ampliació que vol fer AENA a l’aeroport de Palma

En el projecte final AENA elimina 8 posicions d'aparcament en remot, és a dir, sense finger, per compensar aquestes vuit...