X

El preu dels antigens a les Illes: entre els 4,5 euros als 7,90

Els farmacèutics de les Illes es mostren partidaris de regular el preu màxim de les proves d'antígens. Asseguren que evitarà l'escalada de preus viscuda durant les passades festes de Nadal

11/01/2022

El preu dels antigens a les Illes: entre els 4,5 euros als 7,90

Quan es començaren a vendre els tests d’antígens sense necessitat de recepta mèdica, la farmàcia Dr. Miguel Marí Tur d’Eivissa els venia al voltant dels 11 euros. Ara, però, costen poc més de la meitat, 5,90. Alberto Arroyo, treballador d’aquesta apotecaria assegura que amb la normalització del subministrament es preveu que el preu vagi davallant. Una tendència que també es nota a la farmàcia de Neus Gallardo, a Palma. Comenta que en els darrers dies han aconseguit abaixar el preu de 6,90 € a 5,90 €, gràcies al fet que els proveïdors habituals han tornat a servir antígens.

Més barats, a 4,50 €, els hem trobat a Menorca. A Formentera, en canvi, les farmàcies de l’illa s’han posat d’acord per no entrar en cap guerra de preus i fixar-lo, en aquest cas, en 7,90 €. No obstant això, el cert és que, fins ara, el que ha estat un dels productes més demanats de les darreres setmanes ha viscut un vertader ball de preus.

El Col·legi Oficial de Farmacèutics confia que la regulació del preu dels tests d’antígens anunciada pel Govern central aturarà aquesta escalada de preus i evitarà, assegura, els abusos que, per mor dels intermediaris que res tenen a veure amb el sector farmacèutic, s’han produït durant les festes. I més, atès l’augment del consum d’aquest producte.

Per això, els apotecaris de les Illes reclamen que la regulació del preu màxim d’aquestes proves de detecció de la Covid-19 s’estengui, també, als proveïdors.

Falta veure quin serà aquest preu límit al qual es podran vendre els tests d’autodiagnòstic. De moment, els farmacèutics parlen de devers 5 euros, lluny encara, però, dels dos euros que pot costar a altres països de la Unió Europea com, per exemple, Portugal.


Sánchez es compromet a regular el preu dels test d’antígens
Arriben 20.000 tests d’antígens a les Illes Balears

11/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT