X

Sánchez es compromet a regular el preu dels test d’antígens

El president del Govern també ha anunciat que Espanya comprarà, aquest gener, 344.000 pastilles contra la covid fabricades per Pfizer per fer front a aquesta sisena onada de la pandèmia

10/01/2022

Sánchez es compromet a regular el preu dels test d’antígens

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha dit que l’Executiu regularà el preu dels test d’antígens i ha anunciat la compra, aquest gener, de 344.000 pastilles contra la covid-19 fabricades per Pfizer per a fer front a aquesta sisena ona de la pandèmia.

“El debat que teníem abans o durant aquest Nadal ha estat, sobretot, sobre l’oferta d’aquests test; va haver-hi un augment exponencial de demanda però no d’oferta. Aquest tema ja està resolt; ara ens ficarem amb el control del preu del test d’antígens”, ha comentat en una entrevista en la Ser.

A més, ha anunciat que el Govern comprarà aquest mes 344.000 antivirals orals de *covid fabricats per *Pfizer que “redueixen en un 88 per cent la possibilitat d’hospitalització dels malalts més vulnerables”.

Sánchez, que ha agraït la “cooperació institucional de les administracions” en la lluita contra la pandèmia, ha informat que convocarà una nova Conferència de Presidents autonòmics “en línia” al gener i confia a celebrar posteriorment una reunió presencial al febrer a l’illa de la Palma.

Per a fer front a aquesta sisena ona de la pandèmia, continua confiant en la vacunació i en mesures d’autoprotecció com la màscara, i per això assegura que les condicions per a la volta al col·legi aquest dilluns després de les vacances de Nadal són “segures”.

“Cal tenir confiança en el treball dels tècnics, de les conselleries, dels governs autonòmics… i en una vacunació àmpliament recolzada pels nens”, ha manifestat el cap de l’Executiu, que ha recordat que l’objectiu és que el 7 de febrer el 70% dels nens tinguin la primera dosi i en la setmana del 18 d’abril el 70% comptin amb la pauta completa.

Sánchez ha augurat que aquest mes de gener hi haurà un pic en els contagis per l’alta transmissió de la variant *ómicron i després començarà a baixar la corba.

Sobre la possibilitat d’implantar mesures per a obligar a vacunar-se a les persones que encara no ho han fet, ha respost que és un debat “pertinent per a altres parts d’Europa” però no a Espanya, on el 90% de la població té la pauta completa i basta, en la seva opinió, amb una actitud pedagògica per a incentivar.

10/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT