societat

El primer dia de la Fase 2 a totes les Illes: obren els bars i les platges

També obren els centres comercials, amb un aforament del 40% i amb els seus espais comuns tancats

La playa de Cala en Porter a Menorca. /DAVID ARQUIMBAU SINTES.


Mallorca, Menorca i Eivissa passen aquest dilluns a la fase 2 del pla de la desescalada del Govern, una setmana després que ho hagi fet Formentera, en aquesta fase des del 18 de maig.

La fase 2 permetrà poder reunir-se en grups més amplis de deu persones i visitar a majors i persones amb discapacitat a centres residencials o habitatges tutelats. Les comunitats autònomes hauran d’establir els requisits i condicions en les quals es puguin fer aquestes vistes.

A més, es podrà acudir als espais interiors dels bars i dels restaurants, que podran obrir respectant l’aforament d’un 50% de la seva edificació -50% d’ocupació en el seu interior i 50% en terrasses-.

També obren els centres comercials, amb un aforament del 40% i amb els seus espais comuns tancats. Els locals i establiments situats en aquests espais podran, també, reobrir però sempre que tinguin un accés directe i independent des de “l’exterior”. Els cinemes, teatres i auditoris podran reobrir encara que amb butaca preasignada i una limitació d’aforament d’un terç.

Igualment, es podrà accedir a la platja, respectant la distància de seguretat de dos metres respecte a altres usuaris, excepte en el cas de banyistes convivents. Quant a les piscines recreatives, aquestes reobriran amb un 30%.

Quant als establiments hotelers de l’illa, a partir d’aquest dilluns, 18 de maig, els seus hostes ja podran utilitzar les zones comunes però amb un 30% d’aforament de la capacitat de la instal·lació.

Els espais de culte podran, per part seva, ampliar l’aforament al 50% i les noces es podran celebrar encara que amb un nombre limitat de convidats -un màxim de 100 persones a l’aire lliure i 50 en espais tancats-.

En aquesta fase 2 del pla de desescalada està també previst que es pugui reprendre l’activitat de la caça i la pesca esportiva; així com que el turisme actiu i de naturalesa s’ampliï per a grups més amplis de persones.

A més, les persones de fins a 70 anys podran sortir a practicar esport no professional a l’aire lliure en qualsevol franja horària a excepció de la compresa entre les 10.00 hores i les 12.00 hores i entre les 19.00 hores i les 20.00 hores, que estan reservades per al passeig de persones majors de 70 anys.

D’igual manera, es permetran els actes i espectacles culturals de menys de 50 persones en llocs tancats (amb un terç del seu aforament) i de menys de 400 persones a l’aire lliure; entrenament total en lligues professionals; esport no professional, per a espectacles i activitats esportives a l’aire lliure amb aforament limitat; obertura d’autoescoles i acadèmies amb un terç del seu aforament; i en mercats a l’aire lliure, ampliació del nombre de llocs que poden operar a una tercera part dels habituals.

Finalment, es permetran visites a monuments (no activitats culturals) amb un terç del seu aforament; l’accés a museus amb un 505 del seu aforament; a parcs naturals sense superar el 20% del seu aforament; i a telefèrics encara que, en cada cabina, no es podrà superar el 50% de la seva ocupació.

Amb la fase 2 també s’acaben les franges horàries per passejar, fer esport o sortir amb els infants. A partir d’aquest dilluns, a totes les Illes, es podrà sortir entre les 6 del matí i les 11 del vespre però sempre respectant les franges reservades als majors de 70 anys.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un nou brot a Inca eleva a tres els focus de coronavirus a Balears

Tots els afectats estan lleus o asimptomàtics

Es preveu que avui surtin de l’hospital la mare i el nadó que ahir van patir un accident a Maó

En el sinistre, que ara s'investiga, la dona va quedar atrapada dins el cotxe

Davallen les sol·licituds d’ajut al Servei de Drogodependències de Menorca per addicció al joc

El tractament més sol·licitat, amb un 44% dels casos, es deriva de l'addicció a l'alcohol

Nou portal web de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni de la Humanitat

La reformulada candidatura es centra en la interacció amb l'entorn i redueix en deu els seus jaciments