X

El problema d’abastiment d’aigua al Pla de Mallorca es cronifica

Fa anys que Montuïri rep camions d'aigua setmanals per fer front a l'escassetat

22/05/2024

El problema d’abastiment d’aigua al Pla de Mallorca es cronifica

La serra de Tramuntana no és l’únic indret on hi ha manca d’aigua. En alguns municipis del Pla de Mallorca, la situació s’ha cronificat i els ajuntaments mantenen actives mesures de prevenció des de fa mesos. A Montuïri, cada setmana arriben 1.000 tones d’aigua en camions per abastir-ne la població. Això té un impacte en els pressupostos de la Mancomunitat del Pla, uns 500.000 euros anuals, segons la batlessa del municipi, Paula Amengual.

És un dels primers municipis on es reclama que arribi l’ampliació de la xarxa pública projectada pel Govern. De moment, ja està aprovada la primera fase, que ha de fer arribar la xarxa fins a Sineu. Ara, la Mancomunitat fa esforços perquè s’aprovi la segona fase, que ha de derivar de Sineu als municipis més necessitats de la xarxa.

De moment, els camions d’aigua que arriben a Montuïri provenen de Porreres, on la principal lluita són les fuites. Entre les mesures preses, s’ha reduït la pressió de l’aigua els vespres. Segons el regidor d’Infraestructures i Manteniment de Porreres, Jaume Martorell, això fa que es perdi manco aigua per fuites. Recentment, també s’ha començat a desplegar un pla amb fons europeus. La primera fase consisteix a detectar fuites, mentre que la segona suposarà la instal·lació de dispositius permanents per identificar-ne de noves. A banda, des de finals de l’any passat s’ha reduït un 30% el consum d’aigua a les instal·lacions municipals.

Notícies relacionades >

22/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT