Els guardonats dels premis Ciutat de Palma
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
La fundació Ecomar i Redeia creen una plataforma anomenada Bosc Marí per impulsar projectes de restauració dels oceans
El científic de l’IMEDEA CSIC Jorge Terrados explica que la replantació de dues hectàrees de posidònia és un èxit. Ho han comprovat en la revisió d’aquest estiu del conegut com a bosc marí, a la badia de Pollença. “Els resultats són bastant bons perquè tenim supervivències del 80% i el 90% d’allò plantat. Han passat 6 anys i segueix viu, arrelat i creix.”
La planta és tot un tresor, diu Terrados, perquè possibilita la transparència de la nostra mar i alberga centenars d’espècies. Ara, l’experiència científica de la replantació de posidònia s’empeltarà a la comunitat valenciana, diu la presidenta d’Ecomar, Theresa Zabell “volem dur aquest projecte a la costa peninsular”, es tracta, aclareix, de “multiplicar-ne els resultats.”
De fet, Ecomar i Redeia han creat una plataforma anomenada ‘Bosc Marí‘ per “servir de punt de trobada d’institucions i organitzacions que tenguin en la ment tirar endavant un projecte”, afirma la directora corporativa de Sostenibilitat i Estudis de Redeia, Eva Pagán.
L’anunci de la creació d’aquesta plataforma s’ha fet durant la primera de les dues jornades del seminari Bosc Marí, que aplega més d’un centenar de biòlegs, tècnics i representants d’institucions a l’aeròdrom militar de Pollença, pròxim a l’àrea marina replantada amb posidònia.
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
Els pollencins han sortit més tard cap a la finca per la pluja, però no han deixat de complir la tradició de berenar a Ternelles
Davant les càmeres d'IB3, durant el directe de la retransmissió de la festa ha agraït l'ajuda dels seus amics