SOCIETAT

Housing, el model d’atenció al sensellarisme que es duplica a Mallorca

L'objectiu és reconnectar els usuaris amb la societat començant per oferir-los una llar


Reconnectar les persones sense llar amb la societat. Per assolir aquest objectiu, l’Institut Mallorquí d’Afers Socials aposta per un nou model d’atenció: és el Housing, que consisteix en oferir-los una llar perquè comencin de nou, perquè tenguin una nova oportunitat. Des de la institució insular, asseguren que és un programa més econòmic i amb un major èxit de reinserció social que els albergs.

En José Antonio n’és un exemple. Fa poc més d’un any que té la seva pròpia llar. Ha estat durant una dècada en un alberg, però ara viu en un pis compartit, que li ha oferit l’IMAS amb el programa Housing led. La diferència, afirma, és abismal. Una llibertat que, explica, l’ha ajudat a sortir del forat. L’objectiu dels programes de Housing és desinstitucionalitzar les persones sense llar, una tasca a vegades complicada.

El seu company de pis, en Guillermo, també necessitava sortir de l’alberg. Ara fa feina en un taller d’inserció sociolaboral i, com tots els usuaris de Housing, es preparen per connectar de nou amb la societat.

El Consell de Mallorca preveu passar dels 50 pisos de primera llar disponibles fins ara a un centenar. En total 110 noves places per atendre a persones de perfils molt diversos en situació de sensallarisme.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |