Una dona morta i diversos ferits en un accident entre un taxi i un turisme a la carretera de Menorca
Es tracta de la sisena mort per accident de trànsit a Menorca enguany, el pitjor any de la darrera dècada
La domiciliació passa a ser familiar i a més d’entregar l’empadronament de l’alumne també s’ha d’entregar el d’un dels pares
12La Conselleria d’Educació i Formació Professional obrirà el 9 de maig el termini per a presentar les sol·licituds d’escolarització d’alumnes d’educació infantil, incloent els que compleixin tres anys durant 2022, així com d’educació primària i ESO.
El departament autonòmic que dirigeix Martí March ha detallat aquest dimarts en una nota que, enguany, la sol·licitud d’escolarització es pot presentar telemàticament o presencialment, si bé la tramitació telemàtica s’ha considerat el mitjà preferent a causa de la situació de la covid-19.
L’escolarització consta de dos processos, el d’adscripció i el d’admissió. El procés d’adscripció és per a alumnat que acaba tercer d’infantil, sisè de primària i quart d’ESO i que ha de continuar els seus estudis en altres centres, adscrits al seu d’origen.
Des de la Conselleria han recordat que el procés d’admissió és un procés obert a tots els alumnes que desitgen un canvi de centre o la incorporació al sistema educatiu o en la xarxa de centres sostinguts amb fons públics per a alumnes procedents de centres privats o estrangers, a més de nouvinguts.
El calendari estableix que el procés d’adscripció d’educació primària, especial, ESO i Batxillerat finalitzarà el 6 d’abril, mentre que les llistes definitives es donaran a conèixer el 9 de maig.
Quant al procés d’admissió, el calendari publicat per la Conselleria fixa per al 9 de maig l’inici del procés d’admissió per als infants d’educació infantil, primària, educació especial i ESO, i fins al 20 de maig. En el cas de Batxillerat, es podran presentar les sol·licituds del 23 de juny al 29 de juny.
Per a tots dos procés, el termini de matriculació serà del 24 al 30 de juny per a educació especial i primària, fins a l’1 de juliol per a ESO i del 18 al 20 de juliol per a Batxillerat, i del 23 al 28 de juny en el cas d’educació infantil.
Des del Govern han indicat que el procés d’admissió per al primer cicle d’educació infantil en centres públics i de la xarxa complementària 0-3 anys ja s’ha obert, per la qual cosa les places es podran sol·licitar fins a l’1 d’abril, les llistes provisionals es donaran a conèixer el 13 de maig i, després de tres dies per a presentar reclamacions, les llistes definitives sortiran el 31 de maig i la matrícula es podrà formalitzar de l’1 al 16 de juny.
Novetats de centres i dos noves vies de batxillerat artístics
La Conselleria ha destacat que comptarà amb dos centres que oferiran tant educació primària com secundària (CEIPIESO) a Palma, que són el CEIP Gabriel Vallseca i l’IES Aurora Picornell, per la qual cosa a Balears hi haurà quatre centres amb aquesta tipologia.
El procés d’escolarització també preveu la nova distinció en el batxillerat artístic actual que a partir del pròxim curs es distribuirà entre dues vies: Arts Plàstiques, Imatge i Disseny; i Música i Arts Escèniques d’altra banda.
Les dues modalitats seran impartides a Mallorca, concretament en els IES Berenguer d’Anoia, IES Joan Maria Thomas, IES Josep M. Llompart, IES Llucmajor i IES Mossen Alcover, mentre que l’IES Calvià, l’IES Marratxí, l’IES Antoni Maura i el CIDE oferiran la via d’Arts Plàstiques, Imatge i Disseny.
En el cas de Menorca, el pròxim curs s’impartirà Arts Plàstiques, Imatge i Disseny a l’Escola d’Art, i el de Música i Arts Escèniques en l’IES Josep Maria Quadrado.
A Eivissa, l’IES Quartó de Portmany oferirà les dues modalitats, mentre que l’Escola d’Art i l’IES Xarc, la modalitat d’Arts Plàstiques, Imatge i Disseny.
Canvis en el barem
A més, el pròxim curs també es modificarà el barem en el procés d’escolarització, amb canvis respecte al criteri d’ubicació del domicili familiar, canvis en l’ordre de desempat i en el barem d’educació especial. En concret, el criteri d’ubicació del domicili de l’alumne passa a ser ubicació del domicili familiar. Això implica que no sols s’ha de lliurar l’empadronament de l’alumne sinó també el d’un dels dos progenitors.
En cas que hi hagi discrepància entre les antiguitats de l’empadronament del progenitor i el de l’alumne es tindrà en compte l’empadronament més recent. Els dos certificats han de tenir data d’expedició no anterior a 2 mesos abans de la presentació de la sol·licitud.
Quant als canvis en l’ordre de desempat, l’ordre de desempat el marcarà l’ordre dels criteris prioritaris de la resolució, tenint en compte que es donarà prioritat a alumnes que tinguin germans en el centre, al domicili familiar respecte al lloc de treball, a si el pare, mare o tutor està treballant en el centre, i si es tracta d’una víctima de violència de gènere respecte a víctima per terrorisme.
En el barem d’Educació Especial, s’ha canviat la puntuació dels criteris de discapacitat intel·lectual greu (19 punts) i de discapacitat intel·lectual moderada (15), entre altres canvis establerts en aquest apartat.
Es tracta de la sisena mort per accident de trànsit a Menorca enguany, el pitjor any de la darrera dècada
Va estar involucrat i va ser el principal sospitós de la desaparició de Toni Llabrés, propietari de la finca assaltada
Sense tenir carnet, circularen i anaren de festa amb el vehicle, que posteriorment abandonaren
El taller forma part de les estades lingüístiques que l'Institut Ramon Llull organitza cada any a Mallorca