X

El PSIB-PSOE exigeix al PP l’aplicació de la gratuïtat del transport públic a partir de l’1 de gener

El BOE ja publica l'ordre per destinar 43 milions d'euros de l'Estat a aquesta mesura en el marc de la pròrroga de l'escut social

28/12/2023

El PSIB-PSOE exigeix al PP l’aplicació de la gratuïtat del transport públic a partir de l’1 de gener

Imatge aquest matí de la compareixença del PSIB-PSOE per exigir l'aplicació immediata de la gratuïtat del transport públic.

El PSIB ha reclamat aquest dijous tant al Govern com a l’Ajuntament de Palma l’aplicació immediata de la gratuïtat del transport públic, després de la publicació en el BOE de l’ordre per a destinar 43 milions d’euros de l’Estat a aquesta mesura en el marc de la pròrroga de l’escut social. “Seria una barbaritat i una broma de mal gust que fora de pagament”, ha assenyalat aquest dijous en una roda de premsa la portaveu de la formació socialista de Palma, Rosario Sánchez.

En el cas de Palma, Sánchez ha assegurat que els socialistes estan a la disposició del Consistori per a aprovar immediatament la gratuïtat de l’EMT amb la convocatòria d’un ple aquesta mateixa setmana o un consell d’administració de l’empresa pública. També existeix la possibilitat de prorrogar les mesures acordades l’any passat. “Amb la publicació en el BOE, no hi ha excusa perquè la gratuïtat sigui una realitat dins de quatre dies”, ha afegit.

Una vegada publicada l’ordre en el BOE, és la consellera d’Habitatge i Mobilitat, Marta Vidal, la que ha de certificar, en un termini de 30 dies, que accepta els 43 milions d’euros per a la gratuïtat total del transport públic a les Illes. D’aquests 43 milions, uns 20 milions són els que haurien de destinar-se a la gratuïtat de l’EMT en el cas de Palma.

Per part seva, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha reivindicat el treball dels socialistes i en concret de la secretària general, Francina Armengol. “Prohens ens va dir que havíem de reclamar. Costa ens va dir que havíem de treballar. La consellera Vidal directament ens va interpel·lar dient que havíem de fer-ho nosaltres. Acceptem la invitació i aquí està el BOE”, ha afirmat.

28/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT