societat

El rector de la UIB: “A partir de febrer, tornarem a la plena presencialitat”

Jaume Carot ha valorat que el pressupost hagi augmentat un 36 per cent en els darrers 6 anys, però el repte ara és aconseguir estabilitat pressupostària durant els pròxims cinc anys


El rector de la UIB, Jaume Carot, afronta el seu primer curs com a rector amb una situació més favorable pel que fa a la pandèmia, però durant els primers mesos encara no tornarà la presencialitat al 100 per cent. Espera que, d’una banda, que aquesta torni a partir del 2020 i, d’altra banda, tancar un acord amb el Govern per dotar d’estabilitat al finançament de la UIB.

Entre els reptes que té al davant la Universitat de les Illes Balears està aconseguir el 100 per cent de la presencialitat dels alumnes a les aules de cara a l’inici del 2022. “Esperem assolir aquest repte en el segon quadrimestre, és a dir, a partir de febrer. Si la situació sanitària ho permet, tornarem a la plena ocupació dels espais docents i això implica la plena presencialitat. En aquests moments hi ha un 90% de presencialitat”, explica el rector de la universitat.

D’altra banda, el rectorat de la UIB ha valorat que el pressupost hagi augmentat un 36 per cent en els darrers 6 anys, però el segon repte és aconseguir estabilitat pressupostària durant els pròxims cinc anys. “Un acord per a un programa marc de finançament que dotaria d’estabilitat pressupostària la universitat. Permetria que no haguéssim de discutir i negociar el pressupost cada any”, assegura Carot.

Carot creu que la Universitat ha de cobrir les necessitats socials i empresarials, però que la societat també té necessitats que no demanarà mai i que hi han de ser, com els estudis de Filosofia.


 més info Jaume Carot és elegit com a nou rector de la UIB amb el 63% dels vots

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

15 cossos més de víctimes del franquisme localitzats a Son Coletes i una nova fossa

D'aquesta manera, el nombre de víctimes recuperades fins avui al cementiri manacorí s'eleva fins els 52 cossos

Prop de 400 primeres dosis en una setmana a Menorca

La incidència a 14 dies de la covid continua pujant a l'illa i ja és de 574 casos, el doble de la mitjana balear

El certificat covid a Formentera: només a l’oci nocturn perquè tota la restauració és menys de 50 comensals

Els dos restaurants oberts amb capacitat superior a 50 comensals han reduït la seva cabuda per les restricions

El departament de Medi Ambient de Menorca es trasllada al Castellet de Sa Granja

Abandona les oficines de la seu de Consell Insular després d'invertir 340.000 euros a reformar l'edifici