X

El remdesivir i la dexametasona contra la COVID-19 es dispensen a Son Espases

El 80% del ingressats durant la pandèmia han rebut alguna variant de la dexametasona

14/07/2020

El remdesivir i la dexametasona contra la COVID-19 es dispensen a Son Espases

A l’hospital de referència, el protocol de dispensació de fàrmacs ha canviat fins a 10 vegades durant la pandèmia. Davant la crisi sanitària, la comunitat mèdica ha hagut d’utilitzar els fàrmacs disponibles per a altres malalties i adaptar-los a la pràctica clínica contra el coronavirus. Cloroquina, hidroxicloroquina, lopinavir o ritonavir demostraren que no eren efectius contra el virus.

L’estudi de l’OMS i el de la Universitat d’Oxford en què ha participat activament l’hospital de Son Espases varen determinar que el remdesivir i la dexametasona sí que ajuden a lluitar contra el coronavirus. Aquest principi o les seves les variants prednisona o Metilprednisolona s’han dispensat a Son Espases des de l’inici de la pandèmia. El 80% dels pacients ingressats amb símptomes moderats han pres aquests corticosteroids. No són fàrmacs nous i són barats però no s’han d’usar per a una simptomatologia lleu i no es poden comprar a les farmàcies.

El remdesivir és el primer medicament aurotitzat per les agències reguladores dels medicaments però la seva efectivitat total encara s’ha de demostrar. Tot i això, Son Espases té garantit l’estoc d’aquest antiviral.

14/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT