X

El retard en la contractació de nous bombers a Menorca no afectarà la temporada d’incendis

L'illa estrena la primera alerta vermella d'incendis amb la mateixa plantilla del cos de bombers de fa 5 anys

08/07/2020

El retard en la contractació de nous bombers a Menorca no afectarà la temporada d’incendis

La contractació de nou personal s’endarrereix fins a l’any que ve, però no s’incomplirà amb les previsions de cara en aquesta temporada. Segons el cap d’Emergències de Menorca, els reforços d’estiu actuals són suficients per treballar amb efectivitat.

L’any passat, a Menorca, hi va haver 134 incendis i 78 bombers per atendre’ls. N’hi ha 5 que es jubilen enguany, però la contractació d’aquestes places que quedaran aviat vacants s’ha retardat a causa de la impugnació de les proves de selecció del personal i l’ajornament dels cursos de formació per l’estat d’alarma.

Menorca es va estrenar ahir amb el primer avís extrem per risc d’incendis de la temporada, però el Servei de Bombers recorda que només 1 de cada 5 vegades que fan sonar les sirenes és per un incendi. L’any passat, per exemple, els rescats varen suposar gairebé el 30% de les actuacions del cos, amb més de 200 demandes d’auxili, o les intervencions per inundacions, 32 en un any, o les feines de retirada de possibles perills, més de 163 en total…

El pressupost anual del cos de Bombers de Menorca no arriba als 2 milions i mig d’euros. L’any passat, es varen invertir 145 mil euros en un camió nou i equipament de seguretat del personal.

08/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT