societat

El risc d’ingressar a UCI es multiplica per 6 entre la població menor de 60 anys anys no vacunada

En les darreres 24 hores han donat positiu 3.500 proves d'antígens, una tercera part de totes les que s'han fet


S’alenteix tímidament el creixement de nous contagis de covid a les Illes. Tot i axí avui es notifiquen més de 4 mil casos positius nous. En les darreres 24 hores han donat positiu 3.500 proves d’antígens, una tercera part de totes les que s’han fet. Ara mateix passen la covid a Balears 35.700 persones, són 2.600 més que ahir.

Quant a la situació hospitalària, són 400 les persones ingressades per COVID als hospitals de les illes, 84 de les quals estan a les Unitats de Cures Intensives.

Repàs de la setmana

Ha estat la pitjor setmana que hem tengut en tota la pandèmia pel que fa al nombre total de contagiats de covid a les Balears. La incidència acumulada frega els 3.000 casos per cada 100.000 habitants i on continua més disparada és a Eivissa amb més de 3.500 casos.

Situació a Eivissa

Can Misses està a punt d’haver d’obrir una nova unitat per als pacients de covid. Aquest divendres hi ha 44 persones ingressades per covid a l’Hospital Can Misses. Són 17 més que el passat dilluns.
Quatre es troben a la Unitat de Cures Intensives, mentre que la resta, és a dir, 40 pacients, estan ingressats a la Unitat F de Medicina Interna, que disposa de només 41 llits. És a dir, dos ingressos més obligarien a obrir una nova unitat.

Per ara, aquestes xifres no fan activar el Pla de Contingència, ni reduir l’activitat quirúrgica, tot i que a Can Misses s’analitzen diàriament les necessitats de la situació sanitària, una situació que cada dia deixa més i més casos de covid. En cas que s’esgotés la capacitat de l’Hospital, en darrer terme es reobriria Ca na Majora, moment en el qual sí que es veuria afectada l’activitat quirúrgica.


 més info Instruccions per a pares i mares: què fer si el vostre fill és positiu o contacte estret a l’escola?

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Nou espai web per a agilitar els tràmits relacionats amb la Covid-19

El nou portal aborda els "aspectes més burocràtics" que "no són estrictament sanitaris" generats per la covid

El Sindicat de Llogaters d’Eivissa detecta un augment de les persones interessades a ocupar immobles a l’illa

L'Associació Professional d'Immobiliàries de les Pitiüses afirma que l'ocupació d'habitatges és un fet puntual i que els propietaris prefereixen renovar...

El Govern crida als familiars de víctimes del franquisme a Manacor per recollir mostres d’ADN

També se'ls convida que expliquin tot el que recorden sobre la vida i la mort de les víctimes, i se'ls...

No hi ha una fotografia real de la transmissió de la covid: Hi ha comunitats que compten els autotests de farmàcia i d’altres que no

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, recorda a les comunitats que és obligatori comunicar els test d'autodiagnòstics positius perquè han...