X

El SAE demana la dimissió dels coordinadors del transport sanitari urgent i del gerent del 061

La situació a Eivissa és de manca d'ambulàncies, material i personal davant l'augment desmesurat de serveis

10/08/2021

El SAE demana la dimissió dels coordinadors del transport sanitari urgent i del gerent del 061

La gestió del personal del transport sanitari urgent terrestre de les Illes va tornar a ser pública el passat 2018. Després d’anys de privatització, segons afirma el sindicat SAE, el servei era un sistema deficitari amb 302 treballadors i 58 ambulàncies. Els tècnics en emergències sanitàries denuncien que encara ara no s’ha dimensionat el servei a les necessitats de les Illes i ara s’hi afegeix la crisi per la COVID-19 i la seva NOVA onada de contagis.

“No tenim a les nits a tota Mallorca l’ambulància COVID. Si ara s’ha de fer un d’aquests serveis s’ha de retirar una del servei normal i en acabar s’ha de desinfectar. A més a Sóller, per exemple, hi ha ambulància de 9 hores a 21 hores. La resta del temps es troba aparcada davant del PAC perquè no hi ha personal. Si passa alguna cosa a Estellencs o a Sóller ha d’anar una ambulància de Palma. És un desastre”, afirma el secretari d’Acció Social i Formació del SAE, Daniel Torres.

A Eivissa, la situació no és millor. SAE denuncia que és una illa especialment infradotada i a l’augment desmesurat dels serveis s’afegeix que els professionals s’han de vestir sempre amb l’equip de protecció individual, ja que no saben com es troba el pacient i això fa que el temps d’assistència augmenti. “El problema d’Eivissa és que ens trobam que hi manquen ambulàncies, material i personal per poder donar tot el servei necessari”, diu Torres.

Per aquestes raons, han demanat la dimissió dels coordinadors i responsables del transport urgent de malalts del GSAIB i del gerent del 061 pel maltracte i l’abandonament que pateixen els treballadors del servei. Segons el SAE, les Illes tenen actualment 42 ambulàncies, sense comptar les de trasllat a consultes.

10/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris