El Sant Antoni Eivissa derrota l’Hestia Menorca i es classifica per a la final de Copa LEB Plata

Jordi Grimau -17 punts- liderà el triomf pitiús al darrer quart (60-72); el retorn de Logan Schilder -12 punts i 8 rebots-, insuficient davant la baixa de Jermaine Marrow

30/01/2022

11

El Sant Antoni Eivissa s’ha classificat per a la final de Copa de LEB Plata en derrotar l’Hestia Menorca (60-72), en el primer partit de rivalitat autonòmica a la categoria per a tots dos equips. Bintalfa va enregistrar la millor entrada de la temporada, amb 1.500 espectadors, però l’absència del màxim anotador local Jermaine Marrow (18,9 ppp), als Estats Units per tramitar el seu visat, i la baixa per lesió de Raül Timoner -tendinopatia- va pesar davant l’experiència pitiüsa.

I es va ben celebrar al mig de la pista. El Sant Antoni es treia el bitllet per a la Copa, en un derbi d’alternatives, desplegament de recursos i dos quarts per equip.

Forçat per les circumstàncies, Javi Zamora va avançar el retorn de Logan Schilder, sis setmanes després de ser operat. El pivot respongué liderant la sortida local, amb 12 punts i 8 rebots. 18-13 al primer quart. A la banqueta pitiüsa, Carles Flores tirà de manual, ajustà la defensa i carregà el rebot d’atac. Resultat: parcial de 0-9 i avantatge al descans, 31-34 (13-21).

A la tornada, l’Hestia colpeja amb cinc triples i deu punts de marge (51-41 a 1:58), ajustats per la diversitat anotadora visitant: 53-47 (22-13). Aquí s’esgotà la benzina i, sobretot, l’encert local.

L’Hestia només va fer set punts al darrer parcial. Dos triples de Matija Bilalovic (11 punts) i el lideratge de Jordi Grimau (17 punts, 9 rebots i 25 de valoració) capgiraren la sort del partit. El capità firmà 17 punts, 9 rebots i 25 de valoració, i liquidà la cita amb la màxima diferència sobre la botzina: 60-72 (7-25).

Altres jugadors destacats van ser Diego Alderete per l’Hestia, amb 11 punts, 20 rebots i 22 de valoració, i del Sant Antoni, Lucas Antúnez, amb 10 punts, 6 rebots i 16 de valoració.