menorca

El sector de la construcció dubta de si totes les obres podran reobrir aquesta setmana

Creuen inviable que tots els treballadors hagin de dur mascareta quan no es pugui garantir una distància mínima de seguretat de dos metres, ja que no en tenen estoc

El+sector+de+la+construcci%C3%B3+dubta+de+si+totes+les+obres+podran+reobrir+aquesta+setmana

El Govern va donar ahir una ordre clara al sector de la construcció: tot els treballadors no essencials que es reincorporin a la feina hauran de dur mascareta. Al protocol aprovat per la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, s’estableix que els treballadors que s’incorporin a una obra hauran d’omplir un qüestionari previ. A més d’instal·lar panells informatius amb les recomanacions de prevenció, les empreses hauran d’explicar a tot el personal les mesures per evitar contagis.

Les constructores hauran de dur un registre de control de les persones que entren a l’obra i en surten. També hauran d’instal·lar, si no n’hi havia, zones per rentar-se les mans amb aigua i sabó. I, si pot ser, hauran de tenir a disposició gel hidroalcohòlic.

A més, tots els treballadors hauran de dur mascareta si no es pot garantir una distància mínima de seguretat de dos metres. Ara bé, al sector dubten que aquest punt sigui viable, perquè moltes empreses no tindran aquests equips de protecció en estoc. I això faria inviable continuar amb algunes feines.

Luengo afegeix que serà més fàcil garantir aquestes condicions a les obres civils, que solen ser lineals. Però, diu, serà difícil mantenir la distància mínima de dos metres en tasques com les d’inici o final d’obres d’edificació.

La Comissió de Construcció de la patronal CAEB assegura que el seu sector no és responsable de la crisi sanitària i, per tant, si l’administració autonòmica vol que les mascaretes siguin obligatòries a les activitats no essencials, la pròpia administració hauria de proporcionar-les als treballadors.

No obstant això, el plantejament del Govern és ben diferent. Si no es poden garantir les condicions establertes al protocol autonòmic, el conseller Negueruela convida les empreses a mantenir els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que ja siguin vigents.

Tot i la pretensió del Govern, a partir de dimarts s’espera que es reprenguin moltes de les obres que es va aturar ara fa dues setmanes.


Sanitat recorda que els treballadors amb símptomes no han d’anar a fer feina

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Dos hotels de Menorca aprofiten el decret de mesures urgents contra la Covid per ampliar instal·lacions

Es tracta del Blue Room Rafalet de Sant Lluís i l’agroturisme Llimpet, a Alaior

Dos batles de Menorca segueixen confinats després del positiu en una reunió del PP

La presidenta del partit a l'illa, Misericòrdia Sugranyes, i del PP Balear, Biel Company, han donat negatiu

Les companyies aèries amb rutes nacionals mantenen el mateix nombre de places que abans de la pandèmia

El turista nacional i també el mallorquí són els més interessats a venir a Menorca

Alaior vol convertir en un jardí urbà una ampliació a mig construir del cementiri municipal

L'Ajuntament estudia crear-hi una zona de passeig 40 anys després d'haver-se interromput les obres