X

El sector del taxi qualifica la temporada turística de “desbordant”

L'Associació d'Autònoms del Taxi de Mallorca afirma que "no seria sostenible" l'entrada d'Uber i Cabify a les Balears

08/08/2022

El sector del taxi qualifica la temporada turística de “desbordant”

Redacció

El sector del taxi qualifica la temporada turística de “preocupant i desbordant”. L’Associació d’Autònoms del Taxi de Mallorca reconeix que falten cotxes per donar servei, especialment a Palma. Una de les solucions, creuen, seria la concessió de llicències temporals. Alerten, però, que no hi ha conductors, ni tampoc vehicles suficients.

La CAEB considera que, com fan altres comunitats autònomes, s’hauria de permetre que Uber o Cabify operin a les Illes per compensar la manca de taxis. Però el sector s’hi oposa frontalment. El president de l’Associació d’Autònoms del Taxi de Mallorca, Gabriel Moragues, afirma que aquestes plataformes són “una màfia” i considera que la liberalització “no és sostenible”.

Aquestes declaracions, fetes per la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, en una entrevista a IB3 Notícies, ha fet que totes les parts es reuniran el pròxim 16 d’agost perquè, segons consideren els taxistes, és necessària una trobada per defensar els seus interessos.

Mentre no s’autoritzen noves llicències de transport públic, continuen les inspeccions contra l’intrusisme en el sector. Només a principis d’agost, el Govern ha immobilitzat 12 vehicles i ha imposat sancions per valor de 21.000 euros a VTC deslocalitzats provinents d’Extremadura i que prestaven servei amb origen o destinació a l’aeroport de Palma.


Carmen Planas: “Seria bo tenir Uber i Cabify a les Illes, falten taxis i la imatge és molt dolenta”
Taxis Pimem carrega contra la proposta de CAEB: “La manca de taxis no se soluciona amb l’arribada d’Uber o Cabify”

08/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris