X

El segon estiu amb Covid dificulta que les empreses d’oci infantil aguantin fins el 2022

L'augment de personal a causa dels grups bombolla ha fet minvar el seu marge de benefici

18/08/2021

El segon estiu amb Covid dificulta que les empreses d’oci infantil aguantin fins el 2022

Cada grup bombolla està format per un màxim de 20 al·lots i dos monitors, que en cap cas no es poden relacionar amb altres grups.

16

Les empreses dedicades al lleure i a l‘oci infantil encaren en segon estiu marcat per les restriccions de la Covid. Els grups bombolla, d’un màxim de 20 al·lots que en cap cas no poden entrar en contacte amb altres grups, ha provocat que les empreses del sector hagin hagut de contractar un nombre major de monitors. Tenint en compte que els preus de les quotes dels infants són ajustats, les empreses han vist com el marge de benefici s’ha reduït encara més. Segons els responsables d’algunes empreses del sector serà difícil arribar a l’estiu que ve si no es torna a la normalitat.

“Amb el que ara guanyam, ens basta per tenir el nostre sou, pagar els monitors, fer front a les despeses, però de benefecis, no en queden gaires”, explica Mateu Marquès, qui fa 6 estius que gestiona l’escola d’estiu de Santa Maria del Camí. “Allò que no volem és augmentar el preu de les quates dels infants, perquè consideram que oferim un servei a les famílies del poble, i per tant, de moment, continuam amb uns preus assequibles”, afegeix el responsable de Mateu Marquès Activitats, qui durant el període escolar coordina sessions d’entrenaments funcional per a persones adultes. “A l’estiu tenc els infants, i a l’hivern em dedic als pares dels al·lots”, fa broma Mateu.

Miquel Reus, qui coordina el Campus Esportiu de Lloseta, coincideix amb el plantejament de Mateu. “El nostre benefici ha minvat molt. Tenim un benefici, això està clar, però la feinada que ens du no compensa el que en treim. Jo crec que, si l’estiu que ve les restriccions continuen igual, moltes d’empreses com la nostra hauran de tancar”, comenta Reus, responsable de Sa Llosa Petita, empresa dedicada a activitats d’oci i temps lliure.

Les conseqüències ecnòmiques, però, no suposen l’única diferència. “El altres anys, els al·lots més grans es relacionaven amb els més petits. Era habitaul que els grans preparassin activitats, com gimcanes, per als menuts. I ara tota aquesta convivència ara s’ha perdut”, comenta Mateu Marquès.

18/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT