societat

El segon pla de fosses preveu excavar a 8 municipis de Mallorca i Eivissa i trobar una quarantena de persones

En els darrers anys s'han exhumat una setantena de víctimes i n'han pogut identificar 21

El+segon+pla+de+fosses+preveu+excavar+a+8+municipis+de+Mallorca+i+Eivissa+i+trobar+una+quarantena+de+persones

El Govern preveu continuar enguany amb la recerca de les fosses comunes de la Guerra Civil amb un segon Pla de Fosses. En aquesta segona tongada, s’intervendrà a 9 punts de 8 municipis de Mallorca i Eivissa. Investigaran a Son Coletes, a Manacor i als cementeris de Bunyola, Valldemossa, Sencelles, Porreres, Santa Maria i ses Figueretes. També a un forn de calç d’Artà i a un pou de Porreres. Preveuen trobar una quarantena de cossos.

Una altra línia de feina serà un informe antropològic detallat de 35 cossos exhumats i no identificats amb les proves d’ADN de l’anterior intervenció a la fossa de Porreres.

També és preveu un estudi històric sobre el cementeri Nou de Sant Francesc Xavier, a Formentera per saber si hi ha o no una fossa comuna de la guerra.

La consellera d’Administracions Públiques, Isabel Castro ha explicat que el pla de fosses té com a finalitat “restituir la veritat, reparar el dany i tancar ferides per avançar com a societat”. El projecte té un pressupost de 440.000 euros.

La Societat Àtics serà l’encarregada de fer la feina sobre el terreny. Ara s’han de reunir amb els ajuntaments implicats per fer un calendari de la intervenció.

En els darrers anys, entre l’Associació de Memòria Històrica, la feina dels ajuntaments i el primer pla de fosses  del govern, a les illes s’han exhumat 70 cossos i han identificat 21 persones, entre les quals Juana Baño, homenatjada el cap de setmana al Mur de la Memòria de Palma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

El Defensor del Poble investiga els casos d’explotació sexual de menors tutelats per l’IMAS

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han descartat que es tracti d'una xarxa organitzada d'explotació

Sant Lluís demana ajudes estatals per reparar els danys del temporal a s’Algar

Els veïns avisen que l'onatge ha tingut aquesta vegada conseqüències més importants que en episodis precedents d'anys enrere

Comencen a retirar la dotzena d’embarcacions varades al Port de Pollença

L'Ajuntament avalua els danys del temporal en el passeig marítim i a les platges

La fiscal s’oposa a la llibertat d’un violador a Palma

El jove accepta 2 anys de presó per violar, colpejar i amenaçar una menor