meteorologia

El segon temporal marítim més imporant del 2020: ones de més de 13 metres a Maó

El temporal de tramuntana ha fet baixar la temperatura entre 3 i 8ºC respecte dies passats

Foto: Xesca Serra, Cala de Sant Vicenç.


El temporal de tramuntana previst ha arribat puntual avui dematí a Menorca i al nord de Mallorca on les ones i el vent han deixat registres importants. A la resta de Balears el vent no és ni serà notícia però sí el descens de la temperatura, d’entre 3 i 8ºC respecte dies passats.

El segon temporal marítim més imporant de 2020

La boia del Port de Maó ha mesurat una altura màxima de 13.4 metres a les 10:00 d’avui dematí. A falta de confirmació oficial seria el segon registre més important d’aquest 2020 només superat per la borrasca Gloria el passat gener i el segon registre més important d’un mes de novembre, superat tan sols pel temporal de novembre de 2001.

Torna l’ambient de tardor després d’un novembre fins ara molt càlid

El vent de nord ha fet baixar de manera important la temperatura. Ahir la majoria d’estacions de Balears superava els 20ºC a migdia, un fet recurrent aquest novembre. Avui, en canvi, les temperatures han baixat entre 3 i 8ºC en funció de la localitat. A Mallorca i Menorca és on més es nota el descens. Un exemple clar és la màxima més alta d’ahir, registrada a es Capdellà amb 24ºC on avui s’han quedat en 17ºC. Altres descensos notables són els de Lluc, de 20ºC a 13ºC; Pollença i Son Servera, de 23 a 17 o Maó de 21ºC a 17ºC. A les Pitiüses el descens no és tan evident però s’esepera que a mesura que avanci el dia també arribi la massa d’aire fred a Eivissa i Formentera.

Cap de setmana més fresc però sense pluges

L’ambient fresc de tardor es mantindrà bona part del cap de setmana. Demà dissabte la temperatura serà semblant a la d’avui i encara que diumenge la màxima es pugui recuperar amb qualque valor superior als 20ºC, no arribarà als valors tan elevats que hem viscut aquesta setmana. Pel que fa al cel el cap de setmana serà variable en general, amb moltes estones de sol però també amb niguls baixos. No s’esperen plogudes més enllà de qualque brusca residual, més probable dissabte a darrera hora a Menorca o nord de Mallorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Temps fred i ruixades tot el pont

La cota de neu dissabte davalla fins als 900 metres i diumenge puja fins als 1200 metres

La manca de pluges a Menorca al novembre retarda el pasturatge al camp i buida les reserves dels pagesos

Només aquesta anomalia climàtica explica que hi quedin pebres o albergínies per collir en ple desembre

Formentera, illa ‘covid free’: cap cas actiu de coronavirus

Les reunions en exteriors poden ser de fins a 20 persones i a les terrasses es poden ajuntar taules de 15 comensals

Desembre i la primera nevada per damunt de 1.000 metres

Aquesta setmana tendrem precipitacions gairebé tots els dies i les temperatures més baixes de la temporada