X

El SIMEBAL desconeix com s’aplicaran els beneficis que el Govern ha promès per als oncòlegs d’Eivissa

Preocupació per altres serveis de Can Misses com Urgències, Anestèsia i Medicina Interna

22/09/2023

El SIMEBAL desconeix com s’aplicaran els beneficis que el Govern ha promès per als oncòlegs d’Eivissa

Redacció

El Sindicat Mèdic de Balears alerta que continuen les dificultats per cobrir determinats serveis de l’hospital de Can Misses d’Eivissa. Entre les més greus, la del servei d’Oncologia, que continua amb un professional fix quan n’hauria de tenir cinc.

El sindicat confia, però, que amb les millores que s’han anunciat per oferir als professionals es pugui augmentar aviat la plantilla d’oncòlegs. També preocupa el servei d’Urgències i d’Anestèsia, que està a la meitat.

El sindicat confia que el fet que Eivissa es declari zona de molt difícil cobertura, que suposarà millorar les condicions que s’ofereixen als possibles oncòlegs amb prop de 20.000 euros anuals de complement extra i més oferta de formació, ajudarà a atreure-hi aquests professionals. Però desconeixen com es traduirà.

També preocupen altres especialitats com el Radiodiagnòstic, la Medicina Interna o l’Anestèsia, que només disposa de la meitat de plantilla, així com Urgències. Hauria de tenir 28 metges i en té 25. Però les reduccions de jornades i que no es cobreixen les baixes fa que la situació sigui més complicada. El sindicat també apunta les dificultats que pateixen els serveis de Pneumologia i Cardiologia per completar les plantilles.

SIMEBAL resta importància al fet que els metges residents acabin més tard la seva formació per les alteracions que patiren durant la pandèmia. El que s’ha de mirar, diu el sindicat, és que quedin a Eivissa una vegada acabada la seva formació.

22/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris