societat

El sindicat CSIF denuncia que no hi ha mascaretes per a tots els funcionaris de justícia

"Ni teletreball ni mesures de seguretat, les instal·lacions dels jutjats de les Illes han quedat obsoletes per poder complir la normativa que el Ministeri dicta"


El president del sindicat CSIF a les Balears, Andreu Bou, ha demanat en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio posposar l’arrencada de la desescalada judicial, en el marc de la Fase 2, fins que no s’hagin avaluat tots els llocs de treball. “Les instal·lacions no estan mínimament preparades per complir les mesures que el Ministeri dicta: les separacions, la distància de seguretat… res del protocol és impossible de complir a les Illes Balears”.

“A sa Gerreria, per exemple, les màscares es van acabar ahir i avui, a no ser que cada treballador la porti de casa, no en tendran. Més tots els ciutadans que hi vagin”, ha explicat.

En aquest sentit, Bou ha lamentat que “s’ha primat molt més la pressió sobre l’apertura de la justícia que les condicions de seguretat per a fer-ho. Hem passat dos mesos durs, com per tenir recaigudes ara… No hi ha els mitjans possibles en una situació normal, i ara molt menys”.

“El teletreball ha fracassat completament perquè el sistema informàtic és obsolet”, ha denunciat, tot lamentant que tot i que els funcionaris volen incorporar-se a la feina com més aviat millor, perquè saben que tendran una allau de demandes, ERTOs, acomiadaments, desnonaments…

A un jutjat com el d’Inca o Manacor no es podrà mantenir la distància de seguretat ni instal·lar-hi mampares. Cada jutjat s’haurà de cercar la vida per aplicar certes mesures de seguretat, que ara mateix són inaplicables en aquests jutjats.

És més, a dit, tenim casos de la Covid-19 al jutjat, un funcioni aïllat, que anava de casa als jutjats, és positiu des de dijous.

“La justícia és l’administració oblidada dels polítics. El retard de la Justícia serà encara més evident després de la voràgine de feina que tendrem a partir d’ara”, ha advertit.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La botellada esclata a algunes ciutats d’Espanya

Fins i tot, hi ha hagut ferits per arma blanca a Madrid

La Policia Local assegura que s’aixequen més actes de droga de les que Sanitat pot assumir

Per aquest motiu, s'han anul·lat desenes d'actes de droga, ja que no arriben a temps les anàlisis

Les famílies demanen la flexibilització de l’ús de la mascareta en els espais oberts dels col·legis

Consideren que aquesta mesura no és coherent amb la normativa de l'ús de les mascaretes en els espais exteriors públics

Una dona, ferida greu després de caure d’una alçada de 12 metres al Salt des Freu

La víctima ha estat traslladada en ambulància fins a l'Hospital Universitari de Son Espases i s'ha activat el codi Politrauma