L'Ajuntament de Calvià ha encetat aquest dijous les VI Jornades Abolicionistes sobre Prostitució, les quals continuaran demà, divendres, a l'Auditori de Peguera
L’artista visual Yolanda Domínguez ha encetat les VI Jornades Abolicionistes sobre Prostitució; amb el títol ‘La banalització del trauma: del mite de la puta feliç a l’eufemisme de la treballadora sexual’, se celebren a Peguera. “Hi ha una resistència forta i conscient cap a qualsevol relat o postura feminista que, crec, té més a veure amb el desconeixement. No se sap el que és el feminisme, i crec que hauria d’estar present als llibres d’Història”, ha dit Domínguez.
A les jornades, s’ha debatut sobre els estereotips que envolten la dona al món de l’art, la publicitat i el cinema, destacant que tot el que no sigui una dona jove, blanca i prima no té cabuda al món audiovisual. Igual que a la música, en què es lleva importància a la hipersexualització de les dones o als models relacionals entre homes i dones que es canten a les cançons de regueton.
“Ningú no demanaria llibertat d’expressió per una cançó que promogués la pederàstia. Com a societat sí que tenim límits per algunes coses, però en els límits cap a les dones encara relliscam“, ha afirmat la musicòloga feminista i consultora de gènere, Laura Viñuela.
Segons un estudi que es presentarà aquest dijous capvespre, els adolescents i joves de Calvià consulten 20 hores al dia el seu mòbil, i el 22 % de les dones han rebut propostes que les han fet sentir malament a través de les xarxes socials, com per exemple, si volen tenir un “sugardaddy”. “El sugardaddy és el vell verd de tota la vida, però amb doblers i capacitat per pagar la matrícula de la universitat o el mòbil de darrera generació”, ha remarcat la tinent de batle d’Igualtat de l’Ajuntament de Calvià, Nati Francés.
Les jornades continuaran demà, divendres, a l’Auditori de Peguera.
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular