X

El tancament de Menorca pel coronavirus redueix a la meitat les escales de creuers previstes al port de Maó

Gual de Torroella creu que el sector dels creuers serà un dels darrers a recuperar la normalitat

08/06/2020

El tancament de Menorca pel coronavirus redueix a la meitat les escales de creuers previstes al port de Maó

El tancament dels ports menorquins com a mesura per a frenar el coronavirus afectarà, i no poc, el turisme de creuers. Avui dia, les 64 escales que hi havia programades per a tot l’any al port de Maó han quedat reduïdes a 35, un descens del 45%.

El primer creuer que s’espera per al 18 de juny és l’Azora, un iot propietat de l’empresa The Ritz-Carlton, de la coneguda cadena hotelera Ritz. Té 190 metres d’eslora i capacitat per a prop de 300 persones. Està per veure, però, si s’arriba a autoritzar. A Ciutadella, aquest mateix dilluns s’han cancel·lat les 4 escales que s’havien sol·licitat per aquest estiu. El president d’Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torroella, pensa que el sector dels creuers serà un dels darrers a recuperar la normalitat.

Les previsions del turisme de creuers per aquest estiu s’han sabut el mateix dia que s’han donat a conèixer les accions per transformar un tram del port, entre la costa de Corea i Rochina, en una via de sentit únic. Els canvis en la circulació havien d’entrar en vigor aquest dilluns, però les obres que s’executen per ampliar l’espai per a vianants i terrasses, que creixerà en 5.000 metres quadrats, n’han obligat a ajornar la seva posada en marxa. No serà l’únic canvi. L’Ajuntament i el Consell estan acabant d’enllestir els detalls per a l’estrena, el proper dilluns, d’una nova línia de bus específica per al port de Maó.

Juntament amb els canvis esmentats, es manté el nombre de places d’aparcament de cotxes, amb el trasllat de 15 places a la costa de Corea, alhora que es creen 80 noves places d’estacionament per a motos i bicis.

08/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT