cultura

El Teatre de Manacor estrena l’obra ‘Un obús al cor’

Joan Manel Albinyana i Joan Toni Sunyer donen una nova vida al text del libanès Wajdi Mouawad


El Teatre de Manacor ha estrenat aquest dissabte el monòleg “Un obús al cor”. Un espectacle dirigit per Joan Manel Albinyana i interpretat per Joan Toni Sunyer, basat en el text original del dramaturg libanès Wajdi Mouawad. L’objectiu és fer visible una temàtica que sovint passa a ser un tema tabú, com el dolor que ens pot causar la mort d’un ésser estimat i del procés d’acceptació. L’obra es repetirà els dies 28 i 29 de gener a les 19.30 hores.

“Un obús al cor” se situa en el “trajecte que el protagonista que fa al hospital per veure els darrers moments de la mare, i en el camí li venen obusos de tota la seva vida”, explica l’actor Joan Toni Sunyer. “Xerra d’un procés de dol, i conta trets autobiogràfics de l’autor, que va néixer al Líban, que té certa relació amb la guerra”, afegeix el director Joan Manel Albinyana. “És una dramaturgia contemporania que juga amb la fragmentació, amb una narrativitat una mica desordenada”, apunta el director.

Amb aquesta proposta pretenen jugar amb altres elements com ara la robòtica, el vídeoart i l’espai sonor. Cadascun d’aquests elements s’ha creat en residència al Teatre de Manacor, única i exclusivament per aquesta posada en escena. “El text ens ha ajudat molt, però hem intentat recrear les sensacions d’en Wahab”, explica Joan Toni Sunyer. Tot perquè el públic pugui identificar emocions “com la ràbia, l’amor, sensacions bones i dolentes”, afegeix.

El director explica l’objectiu de l’escenografia: intentar que l’espai on passa l’obra sigui un element viu que dialoga amb el personatge.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell de Menorca destinarà 150.000 euros per al rescat cultural de l’illa

L'objectiu principal és el reforç de la contractació local per compensar parcialment la manca d'activitat privada

Tot a punt per a l’estrena de l’obra ‘KELLY’

Una obra escrita per Rafel Gallego i dirigida per Sergi Belbel, que s'endinsa en la realitat de les cambreres de...

‘Idò Remata’ls: pota o plom’ de Javier Riera aterra a Mèxic

La plataforma de continguts Mèxicana Wahu ha comprat els drets del migmetratge per projectar-la al seu país

Lau, música que neix del cor

L'artista marratxinera acaba de publicar la seva primera cançó pròpia, "En mí"