societat

El TSJIB va resoldre al 2019 un 3,75% més de casos

També va acumular més retards: els casos pendents superaren el 15%


La Memòria de 2019 del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears reflecteix un increment en els casos resolts d’un 3,75% més que el 2018. D’un total de 159.765 assumptes, els jutges en resolgueren 148.882. Un exercici en què els casos totals també s’incrementaren en un 5,49%.

Tot i això, els Jutjats de Balears acumularen un 15,13% de casos pendents. Així ho reflecteix la Memòria aprovada avui per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. El nombre de casos per cada 1.000 habitants és de 134, la quarta xifra més alta de tot l’estat superant la mitjana que se situa en 128 casos.

Per altra banda, el document també detalla que Balears presenta una taxa de jutges per cada 100.000 habitants superior a la mitjana estatal, en concret és de 12,3 a les Balears i 11,9 la mitjana a Espanya.

Unes dades que segons el Tribunal Superior de Justícia reflecteixen la necessitat de crear dues noves places, una al jutjat social del Tribunal Superior i una altra en una secció penal de l’Audiència Provincial de Palma. També tres noves places al jutjat de primera instància; dues a contenciós administratiu, dues al jutjat social de Palma i una altra a violència de gènere.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Descoberta una xarxa que falsificava certificats covid i PCR a famosos i delinqüents

Unes 1.600 persones estan sent investigades. Es pagava entre 50 i 1.000 euros per prova

Reinfecció per ómicron: puc infectar-me dues vegades?

Només es considera reinfecció com a tal si han passat un mínim de 90 dies; si no només es tracta d'una recaiguda. Les Illes Balears han detectat un subllinatge d'òmicron que podria...

Mor un home després de cremar-se la barraca en la qual dormia a Palma

El fet ha tingut lloc a la barriada de Can Pastilla