societat

El TSJIB va resoldre al 2019 un 3,75% més de casos

També va acumular més retards: els casos pendents superaren el 15%

El+TSJIB+va+resoldre+al+2019+un+3%2C75%25+m%C3%A9s+de+casos

La Memòria de 2019 del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears reflecteix un increment en els casos resolts d’un 3,75% més que el 2018. D’un total de 159.765 assumptes, els jutges en resolgueren 148.882. Un exercici en què els casos totals també s’incrementaren en un 5,49%.

Tot i això, els Jutjats de Balears acumularen un 15,13% de casos pendents. Així ho reflecteix la Memòria aprovada avui per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. El nombre de casos per cada 1.000 habitants és de 134, la quarta xifra més alta de tot l’estat superant la mitjana que se situa en 128 casos.

Per altra banda, el document també detalla que Balears presenta una taxa de jutges per cada 100.000 habitants superior a la mitjana estatal, en concret és de 12,3 a les Balears i 11,9 la mitjana a Espanya.

Unes dades que segons el Tribunal Superior de Justícia reflecteixen la necessitat de crear dues noves places, una al jutjat social del Tribunal Superior i una altra en una secció penal de l’Audiència Provincial de Palma. També tres noves places al jutjat de primera instància; dues a contenciós administratiu, dues al jutjat social de Palma i una altra a violència de gènere.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Maó incideix en la importància de conscienciar la joventut per erradicar la violència masclista

L'Ajuntament ha fet un manifest denunciant el llenguatge sexista que impera a la societat actual

Els Reis d’Orient arribaran enguany a Alaior amb cotxes descapotables

També ho faran així a Maó, Ciutadella i Es Mercadal

La venda de dècims del Sorteig de Nadal cau fins a un 30% a Eivissa

'Loteries i apostes' ha consignat gairebé 6 milions i mig d'euros a les administracions Pitiüses per al Sorteig de Nadal,...

Augmenta la venda de lents de contacte i els gels antibaf per mor de l’ús de la mascareta

Els avenços en lents de contacte han fet passes de gegant els darrers anys i ara ja se'n venen de bifocals