X

El TSJB estudiarà la petició dels restauradors perquè se suspenguin els tancaments

Els empresaris acaben de presentar una sol·licitud de mesures cautelaríssimes. Reclamen la reobertura imminent dels seus establiments.

24/02/2021

Ana Rubio

Una trentena de restauradors, de les patronals Pimem i Arema, han presentat al Tribunal Superior de Justícia de les Illes una sol·licitud de mesures cautelaríssimes, en la qual reclamen la possibilitat de reobrir els seus negocis. El que volen és que se suspenguin les restriccions que els ha imposat el Govern, mentre es resol la demanda que varen presentar contra l’ordre de tancament de bars i restaurants. El TSJB podria admetre a tràmit aquesta demanda a les pròximes hores. Paral·lelament, resoldrà la petició de mesures cautelaríssimes que acaben de fer els empresaris.

Consideren que les restriccions no tenen suport científic

A l’escrit presentat al TSJB els demandants al·leguen que les restriccions aplicades no tenen un suport científic ni sanitari. A més, asseguren que la seva implantació no ha suposat una millora en la incidència del virus respecte l’estiu de 2020, quan les mesures eren diferents.

També diuen que en altres sectors, com els centres comercials i grans superfícies, que també són llocs tancats, sí que s’ha procedit a una desescalada. Afegeixen que en altres comunitats autònomes, com el País Basc i Madrid, on la situació sanitària és pitjor, la restauració està oberta.

24/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris