menorca

L’arribada de turistes cau a les Illes un 98,6% durant el mes de juny

La despesa realitzada per aquests viatgers també es va desplomar un 98,7%, fins als 27 milions

EFE/CATI CLADERA


Balears va rebre el mes de juny un total de 28.382 turistes internacionals, la qual cosa representa un 98,6% menys que els que va registrar al juny de 2019, mentre que la despesa realitzada per aquests viatgers es va desplomar un 98,7%, fins als 27 milions.

Així es desprèn de l’enquesta de despesa turística (Egatur) i l’estadística de moviments turístics en fronteres (Frontur) publicada aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). A diferència de l’any anterior, a conseqüència de la pandèmia, els britànics no figuren entre els principals mercats de Balears, llista que copen alemanys (69,3%) i italians (7,5%).

Cal recordar que a mitjan juny Balears va rebre els primers turistes després del confinament pel COVID-19, dins d’un pla pilot de reactivació del turisme amb Alemanya. El pla es va veure escurçat una setmana en avançar el Govern l’obertura de fronteres a Espanya.

A pesar que les illes iniciessin abans l’activitat, dues comunitats van rebre més turistes que Balears al juny: Catalunya, amb el 37,4% del total de visitants, i Comunitat Valenciana, amb el 15,4%; Balears aconsegueix el 13,8%. Malgrat això, Balears avança a la Comunitat Valenciana i se situa com la segona amb major despesa, amb un 20,6% del total.

Amb tot, la despesa mitjana per turista va baixar un 6,8% a Balears al juny, fins als 969 euros; amb una despesa mig diària de 124 euros (-22%). La durada mitjana del viatge es va allargar fins a 7,8 dies (un 19,4% més que fa un any).

Els efectes de la pandèmia es reflecteixen també en l’acumulat de l’any en arribada de viatgers, que a Balears registra un descens del 92%, fins a un total de 433.852 visitants; la despesa també es ressent amb una reculada del 92,3%, fins a 416 milions.

En el conjunt d’Espanya, l’arribada de turistes estrangers va caure un 97,7% al juny a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma. Durant maig i abril, el nombre de visitants internacionals amb destinació Espanya per motius turístics en totes les vies d’accés havia estat zero, una caiguda del 100%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un govern amb poc pes i dividit, balanç dels populars d’un any de Consell de Menorca

Demanaran a la Fundació Foment del Turisme que declari nul el procediment de contractació d'Elena Costa com a gerent

L’entrenador de l’Avarca: ‘Volem un títol que el club no té’

Les vermellenques tornen al Pavelló d'Esports de Ciutadella per guanyar la Supercopa i confirmar les bones sensacions collides en terres...

Ciutadella reobrirà el Teatre des Born el 30 d’octubre

L'obra inaugural serà la comèdia de l'actor ciutadellenc Rodo Gener, "Losers"