menorca

L’arribada de turistes cau a les Illes un 98,6% durant el mes de juny

La despesa realitzada per aquests viatgers també es va desplomar un 98,7%, fins als 27 milions

EFE/CATI CLADERA


Balears va rebre el mes de juny un total de 28.382 turistes internacionals, la qual cosa representa un 98,6% menys que els que va registrar al juny de 2019, mentre que la despesa realitzada per aquests viatgers es va desplomar un 98,7%, fins als 27 milions.

Així es desprèn de l’enquesta de despesa turística (Egatur) i l’estadística de moviments turístics en fronteres (Frontur) publicada aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). A diferència de l’any anterior, a conseqüència de la pandèmia, els britànics no figuren entre els principals mercats de Balears, llista que copen alemanys (69,3%) i italians (7,5%).

Cal recordar que a mitjan juny Balears va rebre els primers turistes després del confinament pel COVID-19, dins d’un pla pilot de reactivació del turisme amb Alemanya. El pla es va veure escurçat una setmana en avançar el Govern l’obertura de fronteres a Espanya.

A pesar que les illes iniciessin abans l’activitat, dues comunitats van rebre més turistes que Balears al juny: Catalunya, amb el 37,4% del total de visitants, i Comunitat Valenciana, amb el 15,4%; Balears aconsegueix el 13,8%. Malgrat això, Balears avança a la Comunitat Valenciana i se situa com la segona amb major despesa, amb un 20,6% del total.

Amb tot, la despesa mitjana per turista va baixar un 6,8% a Balears al juny, fins als 969 euros; amb una despesa mig diària de 124 euros (-22%). La durada mitjana del viatge es va allargar fins a 7,8 dies (un 19,4% més que fa un any).

Els efectes de la pandèmia es reflecteixen també en l’acumulat de l’any en arribada de viatgers, que a Balears registra un descens del 92%, fins a un total de 433.852 visitants; la despesa també es ressent amb una reculada del 92,3%, fins a 416 milions.

En el conjunt d’Espanya, l’arribada de turistes estrangers va caure un 97,7% al juny a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma. Durant maig i abril, el nombre de visitants internacionals amb destinació Espanya per motius turístics en totes les vies d’accés havia estat zero, una caiguda del 100%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Congrés Nacional d’Ecoturisme s’inaugura a Menorca amb el repte d’impulsar un segment turístic que Balears lidera

Representants de l'associació que els agrupa i de les administracions en destaquen el valor afegit i capacitat de desestacionalització

El ‘boom’ del teletreball dispara la demanda als coworkings de Menorca

Es tracta d'espais de treball compartits entre professionals de sectors molt variats

El servei de recollida de fems es comença a reprendre a Menorca després de 4 dies de vaga

Mentrestant, els ajuntaments de Maó, Alaior i es Castell estudien si deixen de pagar a la concessionària pels dies que...

Menorca es promocionarà com a destinació turística per a teletreball

Invertirà diners de promoció a ser 'e-working-land' i ajudarà les empreses menorquines perquè adaptin la seva oferta a aquest perfil...