X

Els 14 habitatges de l’antic cinema Fantasio d’Alaró se salven per sempre de ser esbucats

El Consell de Mallorca ha aprovat la modificació de les normes subsidiàries del municipi que permet legalitzar l'edifici

06/05/2023

Els 14 habitatges de l’antic cinema Fantasio d’Alaró se salven per sempre de ser esbucats

Miquela Valls

40 centímetres massa avançat, del cap de cantó cap amunt. L’errada en l’alineació del plurifamiliar que es va aixecar en el solar de l’antic cinema Fantasio d’Alaró ha estat motiu de disputa els darrers 17 anys. La Comissió d’Urbanisme del Consell de Mallorca ha aprovat la modificació del planejament urbanístic del poble, que permet que l’edifici encaixi legalment. Un canvi pràcticament imperceptible damunt els plànols nous de planejament.

Realment, qui ha donat el vistiplau al canvi urbanístic ha estat l’acord transaccional que va ser homologat per la jutgessa del contenciós administratiu que vetllava per l’execució de la sentència d’esbucament. Cal recordar que des del 2006 el conflicte arrossega fins a 12 sentències judicials, la darrera amb ordre de demolició. A part, l’Ajuntament alaroner ha hagut d’indemnitzar al constructor denunciant pagant els costos patits durant el procés.

Darreres passes

Ara l’edifici es troba en situació fora d’ordenació i s’han de desafectar els terrenys de la franja que s’excedeix, i que en total suma 11 metres quadrats. El darrer tràmit que s’efectuarà en els pròxims dies serà el de final d’obra actualitzat que en el seu moment es va declarar nul, precisament per envair el vial públic.

Per evitar que casos com el del Fantasio tornin a succeir, Alaró ha creat un Codi de bones pràctiques que ha de passar qualsevol llicència que entra a l’Ajuntament.

Notícies relacionades >

06/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris