X

Els ministres del nou Govern d’Espanya prometen els seus càrrecs davant del rei

Després, els diferents ministres s'han traslladat al seus ministeris per fer-hi el traspàs de carteres.

21/11/2023

Foto: EFE - Chema Moya

Redacció

Els 22 ministres del govern de coalició de PSOE i Sumar han promès aquest dimarts els seus càrrecs davant Felip VI en el Palau de la Zarzuela, amb el compromís de respectar la Constitució i mantenir “la lleialtat al rei”. Davant un exemplar de la Constitució i sense símbols religiosos, els ministres, entre els quals els nou que s’estrenen, han anat desfilant un a un pel Saló d’Audiències per a llegir la fórmula de la promesa davant el monarca i amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i els altres poders de l’Estat com a testimonis.

El primer a acatar la carta magna ha estat Félix Bolaños en passar a ser el nou titular de Justícia, a més de Presidència i Relacions amb les Corts, per la qual cosa li ha correspost exercir com a notari major del regne en la promesa dels altres ministres. A continuació, han complert el tràmit les quatre vicepresidentes, seguides dels titulars dels anomenats ministeris d’Estat i de la resta en ordre d’antiguitat de cada departament, per la qual cosa Sira Rego, de Joventut i Infància, ha estat l’última.

Com ja va passar fa quatre anys, tots els membres del Govern han prescindit de la Bíblia i el crucifix, i bona part d’ells han rematat la fórmula de la promesa remarcant, en castellà, el Consell de Ministres, també en femení.

Després de prometre els seus càrrecs, els diferents ministres s’han traslladat al seus ministeris per fer-hi el traspàs de carteres.

Notícies relacionades >

21/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris