X

Irene Montero s’acomiada d’Igualtat amb atacs contra Sánchez: “Ens treu fora del Govern per fer el que vam prometre”

Per la seva banda, la nova ministra Ana Redondo assegura que treballarà "intensament" per "estar a l'alçada amb totes i tots"

21/11/2023

Redacció

La ministra sortint d’Igualtat, Irene Montero, ha criticat, durant el traspàs de carteres, que el president del Govern, Pedro Sánchez, “ens treu fora de l’Executiu per haver posat les institucions al servei de l’avanç dels drets feministes” i ha recomanat a la seva successora, la ministra entrant Ana Redondo, “valentia per a incomodar als amics de 40 i 50 anys” de Pedro Sánchez. “Benvolguda ministra Belarra, avui Pedro Sánchez ens treu fora d’aquest Govern i és precisament per haver fet el que vam prometre: posar les institucions al servei de l’avanç dels drets feministes”, ha manifestat Montero durant el seu discurs després del traspàs de cartera, que ha tingut lloc en la seu del Ministeri d’Igualtat a Madrid.

Dirigint-se a la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, Montero ha lamentat que Pedro Sánchez “trenca la unitat d’un bloc democràtic” en el qual, al seu judici, es necessiten “totes, tots i totis, les unes a les altres, més que mai”.

Així mateix, Montero ha ofert alguns consells a la nova ministra d’Igualtat, Ana Redondo, entre els quals, que s’envolti del “millor equip”, que mai no la “deixin sola” –unes paraules que ha pronunciat emocionada– i que sigui valenta per a “incomodar” els “amics de 40 i 50 anys” de Sánchez.

Ana Redondo agraeix “profundament” a Irene Montero per la feina feta

Després del traspàs de carteres, ha tocat el torn del discurs de la nova ministra. Ana Redondo ha assegurat que treballarà “intensament” per a “estar a l’alçada amb totes i tots”. “La responsabilitat és il·lusionant i per descomptat, l’assumesc sabent de les dificultats que encara té la igualtat per davant”, ha assegurat durant la seva primera intervenció com a ministra d’Igualtat.

Així mateix, Redondo  ha agraït a Irene Montero i al seu equip l'”intens treball desenvolupat i l’esforç sostingut en el temps, per reivindicar i defensar la igualtat en tots els seus àmbits”. Un esforç que, ha assenyalat, “s’ha vist traduït en importants avanços”. En el seu discurs, també ha destacat que recull el testimoni de l’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, i l’exministra d’Igualtat Carmen Calvo, als qui ha apuntat que “admira profundament” i que “han fet tant per la Igualtat”.

Notícies relacionades >

21/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris