X

Els aeroports de les Illes rebran un total de 65 vols aquest diumenge

L'aeroport de Son Sant Joan, a Palma, rebrà 39 vols, dels quals 20 són internacionals, mentre la resta es distribueixen entre nacionals i entre illes

21/06/2020

Els aeroports de les Illes rebran un total de 65 vols aquest diumenge

Panells que indiquen l'arribada de vols a l'Aeroport de Palma, aquest diumenge, quan s'espera l'arribada de 20 vols internacionals./ EFE/Cati Cladera

Els aeroports de Balears rebran aquest diumenge, coincidint amb l’entrada en la nova normalitat, un total de 65 vols. Segons ha informat AENA, l’aeroport de Son Sant Joan, a Palma, rebrà 39 vols, dels quals 20 són internacionals, mentre la resta es distribueixen entre nacionals i entre illes.

A l’aeròdrom d’Eivissa, estan previstes 21 operacions, de les quals cinc són internacionals i la resta es divideixen entre els nacionals i els entre illes. Finalment, en el cas de Menorca, s’esperen cinc vols, tots nacionals i entre illes.

VOLS A ESPANYA:

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha informat que la xarxa d’aeroports d’Aena rebrà 100 vols de l’espai Schengen aquest diumenge, el primer dia després de la fi de l’estat d’alarma. En total, a Espanya es realitzaran 650 operacions en tot el dia.

Aquest diumenge, Espanya obrirà les seves fronteres a països de l’espai Schengen i la Unió Europea amb un protocol que serà implantat a tots els aeroports de la xarxa pel qual els viatgers que arribin al país hauran de sotmetre’s a tres controls sanitaris.

Així ho han anticipat aquest dissabte el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la seva visita a l’Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas per a supervisar les mesures de seguretat posades en marxa per a la prevenció de la Covid-19.

En concret, els viatgers hauran d’emplenar un document amb les dades de localització i amb informació sobre si han passat la malaltia de la COVID-19. A més, hauran de passar un control de temperatura i un altre visual. Si el passatger no supera un dels tres controls “serà examinat per un metge”.

“A partir d’aquí, en funció del diagnòstic, serà derivat als serveis assistencials de la comunitat autònomes”, han explicat els ministres davant els mitjans.

Per a implementar aquest triple control, s’han reforçat els serveis de Sanitat Exterior. A les 600 persones destinades a això, dels quals 150 són metges i infermers, se suma ara un “primer contingent de 100 persones”, encara que Ábalos ha assegurat que el número podria elevar-se “notablement” l’1 de juliol amb l’obertura d’Espanya a tercers països de fora de Schengen.

Respecte als ports, Ábalos ha explicat que compten amb la seva pròpia autoritat i ha assegurat que tenen “molta més capacitat d’adaptació a les exigències del moment”. Per part seva, sobre les estacions de ferrocarril, el ministre ha assenyalat que la setmana pròxima farà una altra visita per a veure com funcionen les mesures i protocols implantats.


Els ciutadans britànics podran viatjar a les Illes a partir de demà sense restriccions

21/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT