Aquest dilluns s'ha presentat l’informe anual de la Xarxa d'Economia Alternativa i Solidària de les Illes Balears
El 70% dels contractes públics socials de 2024 a les Illes Balears els han fet els ajuntaments, segons l’informe anual de la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària de les Illes Balears (REAS Balears). Els contractes reservats per a empreses d’inserció i centres especials d’ocupació tenen per objectiu promoure l’ocupació de les persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social. En 2024 han crescut un 138,5% respecte de l’any anterior, especialment per les contractacions de municipis com Campos i Andratx, que han licitat serveis de recollida de residus i neteja viària, que representen el 50% dels imports adjudicats a totes les administracions.
El Govern només ha augmentat un 37,8%, i els consells insulars n’han reduït els imports reservats adjudicats un 15,4%. En el 2024 el Govern de les Illes Balears ha adjudicat 14 contractes o lots reservats per un import d’1.650.127 euros.
Des de REAS demanen millorar la qualitat i diversitat de les ofertes. Expliquen que un dels grans reptes continua sent la diversificació de les activitats oferides que actualment es distribueixen en 4 serveis: recollida i reciclatge, neteja viària, jardineria i activitats forestals.