societat

Els apotecaris valoren positivament el blindatge de preus de mascaretes, guants i gel hidroalcòholic

El Ministeri de Sanitat fixarà un preu màxim de venda al públic per evitar-ne l'abús

Els+apotecaris+valoren+positivament+el+blindatge+de+preus+de+mascaretes%2C+guants+i+gel+hidroalc%C3%B2holic

Ara per ara, un dels productes molt sol·licitats a les farmàcies son les mascaretes. En algunes, reconeixen que tenen problemes d’abastiment encara que sempre intenten tenir-ne un mínim d’estoc per vendre’n al públic. Els preocupa, però, els preus d’aquests productes que s’han disparat en alguns casos fins a sis vegades des que va començar la crisi sanitària.

Precisament, el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat avui dilluns una ordre ministerial de Sanitat per evitar l’abús de preus de venda de mascaretes, guants i també els gels hidroalcohòlics.

Aquesta ordre dona un termini de 48 hores, és a dir, fins demà dimarts, perquè es reuneixi la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments. En aquesta Comissió s’haurà d’elaborar una proposta de preu màxim de venda al públic, com dèiem, de mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic.

També en aquesta ordre s’hi marca com han d’anar etiquetats els productes que es venguin de manera individual. Sobretot, parlam, de mascaretes quirúrgiques en què s’haurà d’indicar sobretot les instruccions d’ús i especialment si es poden reutilitzae, de quina manera es pot fer.

No obstant això, la mesura de fixar un preu màxim la veuen amb bons ulls els farmacèutics, ja que és una reivindicació que han estat demanant. Els apotecaris assenyalen que es troben amb el problema que el preu en origen va canviant constantment i esperen que en aquesta Comissió també surti alguna mesura contra l’especulació.

A més, les farmàcies reivindiquen que es modifiqui l’IVA d’aquests productes que estan ara al 21%, com un producte de luxe, i volen que s’abaix fins al 4% d’IVA.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Educació preveu més tutories presencials i obrir les escoletes del Govern durant la fase 3

El conseller d'Educació, Martí March, ha comparegut al Parlament per explicar com serà la desescalada educativa

El projecte de l’hospital de Felanitx estarà acabat abans que finalitzi l’any

L'any 2023- 2024, el batle del municipi, preveu que el centre ja sigui una realitat

La situació a les UCI evoluciona positivament

Hi ha 25 pacients en total arreu de les Illes