economia

Els arquitectes pitiüsos opten per dedicar-se a les reformes de cara a l’anunciada recessió

Els col·legiats demanen a les institucions que regulin les construccions il·legals que ja no poden ser esbucades per poder obrir altres vies de negoci


Davant la recessió en la construcció que han anunciat els arquitectes d’Eivissa i Formentera, i davant les limitacions de sòl per a realitzar obra nova, el Col·legi d’Arquitectes assegura que convé centrar-se en l’ampliació i reforma dels immobles existents. A més, demanen a les institucions regular construccions il·legals, un cop esgotat el termini de 8 anys perquè puguin ser esbucades.

La construcció de nombrosos nous blocs d’edificis que es va viure a les Pitiüses a mitjan dècada passada, és una situació que des de la demarcació d’Eivissa i Formentera del Col·legi d’Arquitectes dubten que es torni a repetir. Asseguren que estem en recessió. No creuen, això sí, que l’actual situació hagi de provocar una paràlisi en el sector, perquè hi ha on treballar.

“Eivissa i Formentera són dos illes petites que tenen un territori sensible i petit, amb lo qual el Col·legi realment entèn que hem d’apostar per reformar tot el que tenim”, diu Iván Torres, president del Col·legi d’Arquitectes d’Eivissa i Formentera.

A part del que s’ha construït de manera regular, hi ha altres immobles, il·legals, però que estan és un buit que els arquitectes locals creuen que poden tenir una sortida bona i impulsar el sector.

“Totes les vivendes il·legals, demanam que els polítics en trobin una sortida perquè, efectivament, tenir construccions il·legals que no es poden enderrocar perquè s’ha exhaurit els vuits anys, període en que ja es pot demanar la restauració de la legalitat o que s’han d’esbucar, demanam que això es pugui incorporar en el parc immobiliari, que es pugui reformar, de manera que no necessitem haver de construir tanta obra nova”.

A més, a la demarcació del Col·legi d’Arquitectes a les Pitiüses també creu que la sol·licitud de cèdula d’habitabilitat per obra nova és una duplicitat que no agilitza el treball. Diuen que han presentat un escrit al Govern perquè s’elimini.


 més info Els habitatges de protecció oficial suavitzen la recessió en el sector de la construcció d’Eivissa

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Les Balears es mantenen com la comunitat líder en creixement

Segons l'informe del BBVA, la previsió de creixement per aquest 2021 es desinfla fins al 7,5% del PIB

La sentència del TC sobre la plusvàlua obre la via a reclamacions als ajuntaments

El Col·legi de Gestors recomana presentar recursos davant els consistoris per les liquidacions pendents de l'impost

Álvarez (UGT): “Els sindicats serem com a una roca. Si no hi ha acord per derogar la reforma laboral, no firmarem”

El secretari general d'UGT ha assegurat que els sindicats són flexibles, però contundents, pel que fa a la negociació per...