X

Els atletes de Menorca, en peu de guerra pel risc de perdre l’única pista homologada a l’illa

La millora del paviment fa anys que es postposa i obliga a demanar la quarta pròrroga per poder mantenir-se com a pista oficial

13/09/2023

Els atletes de Menorca, en peu de guerra pel risc de perdre l’única pista homologada a l’illa

Imatge d'arxiu.

Axel Camarasa

Els atletes de Menorca son a punt de quedar-se sense poder competir pel mal estat de la pista d’atletisme de Maó, l’única existent a l’illa. L’homologació com a pista oficial fa 3 anys que es prorroga amb la condició que es renovi de manera urgent. Aquesta actuació no arriba la qual cosa obliga a la Federació Balear d’Atletisme a demanar una nova pròrroga, que dubten que s’acabi atorgant. Adverteixen que la deixadesa de les instal·lacions, sobretot del paviment, suposa un risc per als esportistes.

Canviar el paviment té un cost d’uns 500.000 euros, que aporten l’Ajuntament i el Consell de Menorca. Un pressupost que s’ha increment per culpa de la inflació. La qüestió és que ara es planteja una reforma més ambiciosa, per fer front també a les necessitats del Club de Rugby, la qual cosa fa disparar el pressupost fins al 1.800.000 euros.

Menorca és l’illa en què més ha crescut el nombre de llicències els darrers any i compta amb clubs i esportistes que competeixen a nivell nacional. Perdre l’homologació seria un cop molt dur per a la disciplina, reconeix Biel Gili, president de la Federació Balear. Clubs i Federació tenen previst reunir-se aviat per decidir quines accions de protesta emprenen.

 

13/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris