política

Els bombers exigeixen la tramitació urgent de la llei del foc

La protesta és simultània a totes les illes

Foto: Mikel Mendizabal.


Els bombers de Mallorca s’han concentrat aquest dimarts davant el Parlament de les Illes Balears per reivindicar la tramitació urgent de la llei del Foc i més coordinació entre els diferents cossos. La protesta és simultània a totes les illes.

Els diferents col·lectius de bombers de Mallorca —Consell, Palma, Aeroport i Ibanat— recorren, des de les 10 del matí, els principals carrers de la capital balear per reivindicar l’aprovació de la llei del foc, una “promesa electoral del Govern de la qual encara no saben res”. En el cas  d’EivissaMaó i Ciutadella, s’han concentrat a les portes dels diferents parcs.  Estan convocats per tres sindicats: CSIFComissions Obreres i l’Agrupació de Bombers de Palma. Es tracta d’una “mobilització històrica” amb la qual reclamen una normativa que permeti optimitzar recursos i millorar la coordinació entre els diferents cossos.

Una llei que, precisament, el Govern de Francina Armengol es va comprometre a tirar endavant a principi de legislatura. Tres anys després, segons denuncien els bombers, “roman totalment paralitzada”. Els professionals en la previsió i extinció d’incendis la reivindiquen des de 2005.

Prioritzar els efectius de fora, una “errada”, segons els bombers

Quan hi ha catàstrofes, com la torrentada de Sant Llorenç del Cardassar, el comandament el pren la comunitat autònoma i ha de coordinar els diferents cossos. Lamenten, però, que en aquesta ocasió la Direcció General d’Emergències va prioritzar els recursos que venien fora de les Illes. “Demanen que s’explotin primer tots els recursos dins de les illes, mentre es demana ajuda a fora. Els primers moments són fonamentals i, si hem d’esperar que vengui la Unitat Militar d’Emergències, —que es pot torbar 9 hores— estam deixant d’oferir una assistència crucial”, ha explicat Jesús Gómez, membre de la Plataforma de Bombers de Mallorca a IB3 Ràdio.

Sergi Morcillo, de l’Agrupació de Bombers de Palma, assegura tenir un “sentiment d’impotència”: “Hi ha urgències i no ens criden. S’estimen més esperar que arribin els efectius de l’UME”, ha assegurat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

resums any 2018


més contingut relacionat

L’expopular Diego Pons, nou president del comitè de Vox Menorca

Per al líder de la formació a Balears els principals problemes de l'illa són l'amenaça del pancatalanisme i la manca...

El PP critica la lentitud de l’Ajuntament i el Consell per reprendre les obres del Parador d’Eivissa

Critiquen també que els pressupostos generals de l'Estat són molt negatius pels eivissencs

El Parlament aprova la tramitació de la llei de capitalitat de la ciutat d’Eivissa

Tots els grups parlamentaris a excepció de Més per Menorca donen suport a la proposició de llei perquè Vila sigui...

La delegada del Govern assegura que els PGE són els millors dels darrers 8 anys a les Illes

Les patronals PIMEM i CAEB, i CCOO critiquen les inversions de l'Estat