X

Els bons descompte de PalmaActiva es reactivaran el 12 d’abril després de suspendre’s per problemes informàtics

Dilluns es va iniciar la campanya però va haver de ser cancel·lada per problemes que impedien validar els vals als comerços

31/03/2023

Els bons descompte de PalmaActiva es reactivaran el 12 d’abril després de suspendre’s per problemes informàtics

Redacció

La campanya de bons descompte de PalmaActiva, iniciada aquest dilluns 27 i que es va haver de suspendre per problemes tècnics un dia després, es tornarà a posar en marxa el pròxim dimecres 12 d’abril a partir de les 10.00 hores.

En un comunicat, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jordi Vilà, ha explicat que a PalmaActiva s’ha treballat “de manera constant amb el proveïdor informàtic per reprendre la campanya amb totes les garanties i condicions de seguretat”. A més, ha assenyalat que addicionalment PalmaActiva està contactant amb els comerços adherits per a solucionar les incidències acumulades durant les hores en les quals la plataforma va estar en funcionament.

“Entenem que pot resultar inoportú reprendre la campanya just abans dels dies de Setmana Santa i per aquesta raó hem decidit rellançar-la el 12 d’abril”, ha dit. A més del 12 d’abril, els altres dies d’alliberament de vals seran el 26 d’abril i 12 de maig, els dos dies també a les 10.00 hores. Vilà ha explicat que, atenent les peticions del Gremi de Llibreters, el segon repartiment de vals serà passat Sant Jordi.

“Des de la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació reiterem les disculpes per tots els inconvenients causats per aquesta situació i agraïm la comprensió rebuda”, ha manifestat.

Un total de 406 establiments s’han adherit a la campanya de vals descompte de l’entitat, que ha comptat amb una inversió per part de Cort d’un milió d’euros per a posar en circulació prop de 100.000 vals.

La campanya, iniciada dilluns passat i suspesa temporalment el dimarts, estava previst que durés sis setmanes. Com a novetat, aquesta vegada canvia la quantia dels vals i baixa el consum mínim, que passa a ser de 16 euros, amb 10 euros de descompte. Es podran acumular fins a tres vals en cada establiment, és a dir, 30 euros de descompte per 48 euros de despesa per comerç, i cada ciutadà major de 16 anys podrà disposar d’un total de nou vals.

Bons del Govern de les Illes

Per altra banda, la campanya Bons Illes Balears, que impulsa el Govern a través de la Direcció General de Comerç, ha mobilitzat vendes entre el petit i mitjà comerç per valor de prop d’1,22 milions d’euros, “multiplicant per 2,5 la inversió inicial del Govern, que ascendeix a mig milió d’euros per a aquesta primera campanya de 2023”.

Segons ha informat la Vicepresidència en un comunicat, aquestes són les dades quan s’han consumit el 91 per cent dels bons oferts per l’Executiu balear, que es van posar en circulació dimarts passat 21 de març.

En concret, són 822 establiments els que ja han esgotat tots els bons, és a dir, un 85 per cent del total de 1.010 comerços inscrits en aquesta campanya.

No obstant això, i encara que en les principals ciutats s’han esgotat els bons gairebé íntegrament, encara queden uns 3.000 bons per consumir en establiments de diferents municipis de les Illes. Els comerços que encara disposen de bons es poden consultar en bonsillesbalears.com.

El director general de Comerç del Govern, Miquel Piñol, ha declarat que aquestes dades demostren que, “una vegada més, la campanya ha estat un èxit”. A més, Piñol ha animat la ciutadania a consumir els bons que encara estan disponibles i que es podran canviar fins al pròxim 15 d’abril.

El Govern impulsarà una segona campanya de bons comercials a la tardor per a dinamitzar el comerç local, beneficiar els consumidors i donar suport al teixit comercial de barri.

31/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris