SOCIETAT

Els centres de salut de les Balears no tancaran els capvespres

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assegurat que s'ha de trobar un equilibri entre les peticions dels professionals sanitaris i les demandes de la població


Els centres de salut de les Balears no tancaran els capvespres. La consellera de Salut, Patricia Gómez, respon així una de les peticions dels professionals sanitaris que des de fa setmanes alerten de la situació preocupant de l’Atenció Primària a les Balears. Gómez assegura que s’ha de trobar un equilibri entre la situació dels professionals i les demandes de la població.

Els professionals d’atenció primària demanen la reducció del nombre de targetes sanitàries per metge, la reagrupació de serveis o, fins i tot, el tancament dels centres de salut els horabaixes. Una petició que la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha rebutjat. El president del Col·legi de Metges de Balears, Carles Recasens, insta la Conselleria de Salut a “prendre decisions dures perquè els recursos són limitats.” I ha afegit que “no es pot exigir més als professionals.” La solució passa, segons els metges, per augmentar-ne la plantilla i que tornin els professionals d’atenció primària que han partit de les Balears. Gómez ha assegurat que “no hi ha limitació pressupostària per a la contractació de metges de família, pediatres i anestesistes.” Tot i això, segons Recasens “els metges no fan coa per venir a fer feina a les Balears.”

Salut ha recordat les més de 700 places que es consolidaran gràcies a les oposicions i concurs de mèrits. A més, asseguren que la incorporació de 19 professionals permetrà la reducció de les ràtios per facultatiu, que a Eivissa i Formentera passarà de dues mil a 1.700 targetes sanitàries per professional i a Mallorca de 1.850 a 1.700 pacients per metge.


 més info Atenció Primària a les Balears: 0,5 infermers i 0,7 metges per mil habitants, les darreres dades del Ministeri de Sanitat

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |