SOCIETAT

Els ciutadans de Manacor hauran de pagar el cost de desembussar les canonades

La primera incidència serà de franc, però si l'usuari segueix creant taps amb material no biodegradable, haurà de pagar el cost de desfer-los


El principal maldecap dels tècnics i gestors de la depuradora de Manacor són les fibres que no es desfan. Malgrat les campanyes de coscienciació, alguns ciutadans segueixen tirant tovalloletes, compreses o bolquers per la tassa del vàter. A banda, a la xarxa els usuaris també hi aboquen greixos i olis: “és com el colesterol a les venes, que s’hi acaba aferrant fins que s’embussen”, ha dit Cristina Capó, presidenta de la SAM, l’empresa de serveis de Manacor.

Anualment la SAM paga 50 mil per desembussar els taps derivats de les tovalloletes i dels greixos i els olis que es tiren per les piques i els excusats. Ara, però, l’Ajuntament ha decidit repercurtir el cost en els infractors. El primer desembús de l’arqueta serà de franc. El segon, l’haurà de pagar el propietari i val uns 90 euros: “no tenim un afany recaptatori”, ha dit Sebastià Nadal, vicepresident de la SAM, “volem consciensciar la ciutadania però a vegades això no basta”, ha continuat.

Quan la depuradora falla per mor dels embussos la repercusió és també mediambiental perquè les aigües brutes, si la depuradora s’espenya, van a la mar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |