societat

Els ciutadans d’entre 60 i 69 anys podran demanar a les farmàcies per ser vacunats

A partir d'avui, la gent nascuda entre els anys 1952 i 1961 que es vol vacunar contra la covid-19 però no sap com fer-ho o no té internet pot adreçar-se a la seva apotecaria i el seu personal l'ajudarà

Els+ciutadans+d%27entre+60+i+69+anys+podran+demanar+a+les+farm%C3%A0cies+per+ser+vacunats

Imatge d'arxiu.


La gent que tengui entre 60 i 69 anys i que es vol vacunar contra la COVID-19 però no sap com fer-ho o no té internet pot, a partir d’avui, adreçar-se a la seva apotecaria i el seu personal l’ajudarà, sense cap cost extra, a demanar una cita a través del web habilitat per l’IB-Salut. Des que es va engegar, es va detectar un augment de les telefonades a InfoVacunes que va arribar a col·lapsar el servei, per això, el Col·legi de Farmacèutics de les Illes ha arribat a un acord amb el Servei de Salut per donar una mà en aquests ciutadans que pateixen l’escletxa digital.

Per aquesta setmana de vacunació que comença aquest dimecres ja s’han atorgat 12.000 cites i en queden encara pendents 27.000 més. Mentre a la població d’entre 70 a 79 anys se la continua telefonant per vacunar-se al seu centre de salut, els de 60 a 69 anys només podran rebre cita si ho fan per internet. Salut no té pensat donar-los cita per telèfon.

Així mateix, Salut es troba també a l’espera de conèixer el protocol d’actuació que perfila el Ministeri per als ciutadans estrangers no empadronats a les Illes o els treballadors que es desplaçaran de cara a l’inici de la temporada turística. La seva previsió és de 200.000 persones. L’IB-Salut recorda que ja és en marxa, també, el telèfon de repesca (971 211 998) dels més grans de 80 anys que no es vacunaren al seu moment però que ara ho volen fer.

Com funciona BITCITA

El Servei de Salut, a fi d’agilitar el procés de vaccinació contra la COVID-19, va posar en marxa el 16 d’abril un sistema nou per demanar cita per mitjà d’internet. Per a això va crear l’aplicació BITCITA, fàcil d’usar, molt intuïtiva i que no precisa de cap formació prèvia. Simplement n’hi ha prou a accedir-hi per mitjà de l’enllaç www.ibsalut.es i registrar-se amb el DNI o CIP autonòmic afegint l’any de naixement.

Fins ara més de 10.000 ciutadans han demanat cita per mitjà de BITCITA. En aquests moments ho poden fer els nascuts entre els anys 1952 i 1961.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les millors campanyes de promoció de donació de sang a l’Estat són de Balears

L'objectiu de totes les campanyes és sensibilitzar la societat perquè doni sang, la qual cosa ha tret els seus fruits

Fer la volta a Menorca nadant, el repte per lluitar contra l’ELA

Daniel Rossinés ha assumit el repte de voltejar els 140 quilòmetres de l'illa, durant 8 dies, per recaptar doblers per...

Un 30,9% de la població diana balear ja té les dues dosis de la vacuna contra la covid

Les darreres dades de la vacunació a les Illes assenyalen que ja s'han administrat un total de 795.375 dosis des...

El curs escolar acaba en la setmana de menor contagis covid registrats a les aules en tot l’any

27 estudiants positius de covid, xifra que suposa el 0,01% de l’alumnat, la majoria a Mallorca (25), a Eivissa (1)...