societat

Els consignataris calculen que els creuers han deixat d’ingressar uns deu milions d’euros

La facturació per cada escala és d'entre 20.000 i 50.000 euros, depenent de la capacitat del buc

Els+consignataris+calculen+que+els+creuers+han+deixat+d%27ingressar+uns+deu+milions+d%27euros

Els consignataris de Balears calculen que el sector dels creuers ha deixat d’ingressar uns deu milions d’euros a causa de les cancel·lacions d’escales als ports de l’Estat -és a dir Palma, Maó i Eivissa- des de l’inici de l’estat d’alarma. Les primeres escales, de moment, no començaran fins -com a mínim- el mes d’agost. El sector reclama que l’Estat tengui en compte la seva activitat econòmica i que permeti que es reprengui com més aviat millor. A l’espera que l’Estat hi doni el vistiplau, entre l’agost i el final d’any, hi ha una previsió de 341 escales de creuers a Palma.

278 creuers cancel·lats

El Port de Palma havia de rebre 325 escales de creuers fins al mes d’agost, dels quals se n’han cancel·lats 278. Els consignataris, que s’encarreguen de solucionar els problemes i de resoldre els assumptes relacionats amb els vaixells que arriben a port -entre ells els creuers-, consideren que només en aquest port s’han deixat d’ingressar uns set milions d’euros, mentre que els de Maó i Eivissa registren 138 operacions cancel·lades, fins a 2,7 milions d’euros a raó de 20.000 euros per escala. La presidenta del Comitè de Consignataris APEAM, Beatriz Orejudo, parteix per als seus càlculs en que la facturació per cada escala és d’entre 20.000 i 50.000 euros. Tot i que “depèn”, diu, “d’elements com l’eslora i la capacitat del buc”.

L’Estat ha donat unes recomanacions, però no el protocol que caldrà seguir. Tot això, mentre l’Autoritat Portuària i les empreses del sector ja s’han posat a fer feina per estar a punt per a quan retorni l’activitat. Es tenen en compte “mesures d’higiene, de desinfecció de les terminals”, enumera Orejudo, “el fluxe de passatgers entre el buc i la terminal”, o al mateix interior del vaixell.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Covid-19 canvia el protocol que es segueix amb els migrants arribats a les Illes de manera irregular

Per primera vegada han anat a centres d'acollida humanitària de la península, sense passar abans per un centre d'internament per...

El coronavirus a les Illes: cap mort, 8 contagis i 10 curats en les darreres 24 hores

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 143 casos de COVID-19 actius, 2 menys que ahir. Els laboratoris...

Brussel·les autoritza la comercialització del remdesivir, l’antiviral per tractar la Covid-19

La setmana passada l'Agència Europea del Medicament (EMA) en va recomanar el seu ús

L’obertura progressiva de fronteres amb 15 ‘països segurs’

Haurà de ser progressiva i basada en un criteri de reciprocitat. A l'hora d'aplicar el principi de reciprocitat es té en compte, d'una banda, respecte de la Xina, la recomanació del...