Ha mort un ciclista en un accident amb un autobús del TIB
L'autobús ha envestit un grup de ciclistes, per causes que s'investiguen, i deixa fins a set persones ferides de diversa consideració

L'informe CODA apunta que el 80% de les demores són atribuïbles a les aerolínies. Les companyies ho neguen.
Les operacions als aeroports de les Balears s’han incrementat un 15% en 10 anys i la plantilla de controladors continua essent pràcticament la mateixa, perquè l’oferta pública ha estat paralitzada fins fa poc temps. Si el 2008 es varen registrar més de 275.000 enlairaments i aterratges a les Illes, una dècada després ja s’havien superat els 325.000. Un increment de trànsit que ha augmentat la càrrega de feina pels prop de 200 controladors que hi ha les terminals balears, I d’aquests, 159 a Palma on aquest estiu continuarà havent una plantilla similar a la de l’any passat, tot i que les previsions apunten cap a un nou augment de vols enguany. Ara el problema està en vies de solució, perquè ENAIRE ha convocat places per augmentat les plantilles.
Les aerolínies, per la seva banda, també mostren la seva preocupació per la situació als aeroports de les illes aquest estiu. Fonts de les principals companyies consultades per IB3 Ràdio han manifestat la seva inquietud pels retards que es poden produir en temporada alta per diversos motius. Sobretot, per la congestió aèria de països com Alemanya o França, per on passen bona part dels vols que aterren o s’enlairen a les Balears cada estiu. També però per les condicions meteorològiques que, com l’any passat, poden complicar les operacions. Les demores per fenòmens adversos varen incrementar-se la temporada passada un 82% respecte de l’any anterior. En aquest sentit, ENAIRE es planteja que les torres comptin amb meteoròlegs de l’AEMET que permetin ser més acurats amb les prediccions, i reduir al mínim les afectacions al trànsit aeri.
Els controladors aeris, per la seva banda, neguen que els retards que es produeixen a les terminals estiguin causats pel control aeri. El portaveu del sindicat USCA, Daniel Zamit, recorda que, segons la Central Office for Delay Analysis (CODA), el 80% de les demores es deuen a la programació massa ajustada que fan les pròpies aerolínies. Les companyies, però, neguen aquest extrem. Mantenen que “són els primers interessats a arribar puntuals” i que amb les seves programacions, “només donen resposta a la demanda que tenen”.
Una demanda que, preveuen, anirà a l’alça. Segons les previsions, el trànsit de passatgers aeris es duplicarà a tot el món en només 15 anys, i per això -asseguren- cal cercar solucions entre tots els agents implicats. I amb prou antelació, diuen, per evitar previsibles congestions en el trànsit aeri.
L'autobús ha envestit un grup de ciclistes, per causes que s'investiguen, i deixa fins a set persones ferides de diversa consideració
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí