X

Els experts en canvi climàtic també demanen el decreixement turístic: “Ampliar l’aeroport no és una mesura adequada”

El Comitè per a la Transició Energètica i el Canvi Climàtic de les Illes no conclou, però, com i quan s'ha de reduir el nombre de visitants a les Illes

13/09/2022

Els experts en canvi climàtic també demanen el decreixement turístic: “Ampliar l’aeroport no és una mesura adequada”

El Comitè d’Experts per a la Transició Energètica i el Canvi Climàtic de les Illes reclama en un informe presentat avui una reducció del nombre de turistes “per disminuir el gran volum d’emissions contaminants i d’efecte hivernacle que generen, a més dels recursos que consumeixen”. Amb tot, encara no han avaluat com i quan s’ha de reduir el nombre de visitants a l’arxipèlag.

El president del comitè, Pau de Vílchez, reivindica canvis d’aquí a l’any 2030 per no entrar en “un camí de no retorn”. El també professor de Dret Internacional i subdirector del Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic de la UIB diu que l’informe conclou que és possible recol·locar part dels treballadors del sector turístic a nous sectors, especialment al sector agrícola i ramader que “s’ha de potenciar per fomentar la sobirania alimentària”.

Vílchez ha assenyalat que aquest estiu “dramàtic” la població ha pogut comprovar que el canvi climàtic no és un problema de futur i ha reclamat mesures urgents com una ineludible revisió dels objectius de reducció d’emissions que estableix la Llei de canvi climàtic. Afirma que “és clau” limitar l’escalfament global en “un grau i mitjà” respecte de l’època preindustrial.

El Comitè d’Experts per a la Transició Energètica -que és un organisme independent- també assenyala que és clau que les mesures es duguin a terme pensant en les persones amb manco recursos econòmics, “les que més pateixen les conseqüències del canvi climàtic”. Precisament, per involucrar la ciutadania en la lluita contra l’escalfament del planeta i d’acord amb el que estableix l’Agenda 2030, d’aquí a uns mesos se celebrarà a Mallorca la primera assemblea ciutadana per parlar-ne.

13/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris