X

Els experts recomanen pujar el preu de l’aigua a Menorca per fer-ne una bona gestió i evitar mancances en el futur

L'aigua potable es paga a l'illa a un euro el metre cúbic, un dels preus més baixos d'Europa

15/01/2022

Els experts recomanen pujar el preu de l’aigua a Menorca per fer-ne una bona gestió i evitar mancances en el futur

Amb el temps, el canvi climàtic provocarà una pèrdua de recursos, i Menorca es podria veure, en el futur, afectada per la manca d’aigua. Per aquest motiu, en el present, és important fer-ne una bona gestió.

Aquesta gestió involucra les companyies d’aigua, que han de fer un bon manteniment del sistema per distribuir-la, a l’administració que ha de vetlar perquè així sigui, i també el ciutadà… que ha de ser conscient que tot plegat té un cost.

A Menorca l’aigua costa aproximadament un euro per metre cúbic, per davall del preu que es paga de mitjana a tot l’Estat i molt inferior al d’altres països com França o Dinamarca. Un increment d’aquesta tarifa permetria, a més millorar la xarxa d’aigües, posar en pràctica altres alternatives i projectes per dessalinitzar l’aigua, reutilitzar-la o, fins i tot, emmagatzemar-la.

Els experts en la gestió sostenible de l’aigua asseguren que per evitar una crisi al voltant d’aquest recurs és imprescindible una pujada del preu de l’aigua per tal de fer un bon manteniment del sistema i evitar pèrdues.


Entra en funcionament la desnitificadora de Maó que subministra aigua potable al 48% dels domicilis

15/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT