X

Entra en funcionament la desnitificadora de Maó que subministra aigua potable al 48% dels domicilis

És la planta més gran d'Espanya que desnitrifica amb un tractament biològic que gairebé no genera rebuig

21/10/2021

Entra en funcionament la desnitificadora de Maó que subministra aigua potable al 48%25 dels domicilis

69

Amb més de dos anys d’endarreriment, per la impugnació de la primera licitació i pels efectes de la pandèmia, s’acaba d’inaugurar la primera desnitrificadora de Maó. Ubicada al barri de Malbúger, la infraestructura permet que gairebé 7.281 domicilis, el 48 per cent del total, ja puguin veure l’aigua de l’aixeta.

Sense modificar les tarifes del preu de l’aigua (els responsables municipals no les volen canviar fins que tota la ciutat compti amb aigua potable), el procés de desnitrificació es duu a terme amb un sistema innovador i més sostenible. Consisteix en un tractament biològic, amb bacteris, que redueix al mínim el rebuig. Segons els responsables municipals, la de Maó és la planta més gran d’Espanya d’aquestes característiques. A més el 80 per cent de l’energia que consumeix l’estació (que inclou també el sistema de bombeig i distribució) es genera en un petit parc fotovoltaic ubicat a tocar de la desnitrificadora.

L’Ajuntament ha començat a remetre aquest mateix dijous cartes amb la informació a tots els domicilis de Maó. Entre els veïns que ara es beneficiaran de la posada en marxa de la planta, valoracions positives, especialment entre aquelles persones que empraven l’única font d’aigua potable que hi havia fins ara a Maó, ubicada a tocar de la Casa Calàbria.

Paral·lelament el consistori treballa amb diverses opcions per resoldre el problema de la qualitat de l’aigua a la resta del municipi. Els responsables municipals han detallat que ja compten amb l’autorització i el pressupost per fer dos sondejos per a determinar si hi ha nous pous que puguin complir aquest objectiu. Un cop n’obtinguin els resultats s’avaluarà si n’hi ha prou amb aquests nous pous o es planteja construir una segona denitrificadora.

Amb un cost de 609.000 euros la desnitrificadora de Malbúger s’ha finançat mitjançant l’Impost de Turisme Sostenible.

21/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT