economia

Els fixos discontinus encara no han començat a cobrar la prestació

El sindicat CSIF creu que la falta de personal al SEPE farà que molts no cobrin fins el desembre


Els representants dels treballadors del Servei Estatal Públic d’Ocupació (SEPE) alerten que la falta de personal a les Balears està provocant un retard en la tramitació de les prestacions d’atur extraordinàries dels fixos discontinus que van sortir dels ERTOS el 30 de setembre. Cap d’ells, diuen, encara no ha cobrat la prestació, i temen que molts tampoc percebin la prestació al novembre.

Són 75.000 expedients, expliquen els representants del sindicat CSIF, que s’han de repartir entre 200 funcionaris. Per agilitzar la feina, funcionaris d’altres províncies estan ajudant en la tramitació. El sindicat dubta que els primers beneficiaris puguin cobrar durant el mes de novembre. “Fem tot l’humanament possible, però sabem que no podrem arribar a gestionar els 75.000 expedients a la vegada”, explica María Fernández, delegada sindical del CSIF.

Mentrestant, continuen les queixes pel col·lapse de les línies telefóniques i la falta d’atenció a les oficines del SOIB. Cada dimarts, una funcionària del SEPE s’ha de desplaçar des d’Eivissa a Formentera per tramitar presencialment entre 40 i 80 expedients relacionats amb prestacions d’atur. Segons el sindicat CSIF, des que es va jubilar l’únic funcionari del servei a la pitiusa menor, la plaça no ha estat ocupada i això genera problemes als usuaris en un moment en què molts treballadors necessiten les prestacions. Creuen que té molt a veure amb l’alt cost de la vida a Formentera.

A les oficines del SOIB no es pot acudir si no és amb cita prèvia, però amb una excepció: si hi ha una incidència relacionada amb la prestació dels ERTO, es pot notificar anant directament a l’oficina que ens correspon. Per agilitzar la tramitació de prestacions al web del Sepe, el sindicat CSIF recomana fer-ho a l’apartat de “presol·licituds” enlloc de l’apartat “cita prèvia”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Luis Ricardo Rodríguez Urbano 29/10/2020

    Ya y a los que sacaron del ERTE el 1/8/20 como hacemos?????

Cercador |


més contingut relacionat

La vacunació massiva ajudarà a remuntar el sector turístic

El president Pedro Sánchez assegura que Espanya rebrà turistes a final d'estiu, amb el 70% de la població vacunada

Arriben 10 avions inactius més de British Airways a Son Sant Joan

Se sumen a la vintena d'aeronaus que van arribar el passat novembre i que han quedat inactius per la forta...

El govern espanyol i els agents socials aproven ampliar els ERTOs fins al 31 de maig

Els treballadors afectats per ERTO continuaran tenint accés a la prestació sense període de carència, no els computarà el període...

PIME alerta que la crisi provocada per la Covid ha accentuat l’estacionalitat a Menorca

La contractació de personal al sector comerç durant la campanya de Nadal ha baixat un 20 per cent